Καραμπετάκης: “Η Γ’ Εθνική στην πιο δύσκολη θέση”

Συντάκτης: Share:

«H Γ’  Εθνική είναι η κατηγορία που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, δεν είναι ούτε η απόλυτα ερασιτεχνική κατηγορία, ούτε όμως και η απόλυτα επαγγελματική» δηλώνει ο Νίκος Καραμπετάκης.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Παραλιμνίου (και πρώην του ΟΦΗ) μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες λόγω του lockdown. Αναλυτικά όσα είπε για…

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Γ’ Εθνική: «Σίγουρα η Γ’ είναι η κατηγορία που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Δεν είναι ούτε η απόλυτα ερασιτεχνική κατηγορία, ούτε όμως και η απόλυτα επαγγελματική. Είναι μία κατηγορία στην οποία απασχολείται πάρα πολύς κόσμος. Πολλοί προπονητές, που είναι το βασικό μας επάγγελμα, ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία και σίγουρα είναι κάτι που μας προβληματίζει και πρέπει να δούμε τι θα γίνει.»

Την εκτίμηση που κάνει και την ενημέρωση που έχει: «Προβληματισμός υπάρχει και στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες. Να περιμένουμε με το καλό να ξεκινήσουν η Σούπερ Λιγκ 2 και η Football league και νομίζω μετά θα έρθει και η δική μας σειρά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το πότε είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, είναι μια δύσκολη διαχείριση προς τους παίκτες, το πώς πρέπει να τους κρατάμε σε εγρήγορση.»

Τους ποδοσφαιριστές του: «Οι παίκτες του Απόλλωνα Παραλιμνίου φέρονται άκρως επαγγελματικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση που δείχνουν και τον τρόπο που ακολουθούν τα προγράμματα που τους δίνουμε, και πραγματικά θα είναι μεγάλη αδικία να μην καταφέρουμε να παίξουμε φέτος ποδόσφαιρο. Αν πάρουμε και την περσινή περίοδο μιλάμε για δύο χαμένα χρόνια από τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή τα οποία είναι μετρημένα.»

Το αν τον ανησυχεί η κατάσταση: «Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, να ελεγχτεί αυτό το κομμάτι και μετά να ξεκινήσουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε τίποτα πάνω από την υγεία.»

Υπενθυμίζουμε ότι την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ο Καβαλιώτης τεχνικός ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Παπαδόπουλου στον ΟΦΗ, στον πάγκο του οποίου κάθισε την ίδια χρονιά ως πρώτος (υπηρεσιακός) προπονητής σε τρία παιχνίδια Super League κι ένα κυπέλλου, ενώ διατέλεσε και συνεργάτης του Χάιμε Βέρα.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών