Μακεδονικός: “Οδηγούνται σε αφανισμό τα ερασιτεχνικά σωματεία”

Συντάκτης: Share:
Τα αποτελέσματα της Γ΄ Εθνικής

Ο Α/Σ <αξεδονικός έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και τονίζει:

«O ΑΣ Μακεδονικός παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις διεργασίες για την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Διαπιστώνει μία αδιανόητη αβελτηρία από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία εκφράστηκε προ τριμήνου στη Βουλή: Τη στιγμή που περνούσε το αθλητικό νομοσχέδιο, ουδέποτε εντάχθηκε σε αυτό η περίφημη τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση.

O ΑΣ Μακεδονικός διατύπωσε εξαρχής τις επιφυλάξεις του για το εγχείρημα. προσδιορίζοντας το πρόβλημα: Επιχειρείται αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω. ενώ έπρεπε να γίνει από κάτω προς τα πάνω.

Προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό πόσος ιδρώτας ποδοσφαιριστών χάθηκε, πόσο αγωνιούσαν οι φίλαθλοι, πόσα χρήματα δαπάνησαν οι ερασιτέχνες πρόεδροι και παράγοντες ώστε οι ομάδες της Γ’ Εθνικής να φτάσουν μέχρι εδώ. Και υποχρεούνται τώρα πλέον από αυτό να χάσουν δυο κατηγορίες μάσα σε μια νύχτα. Όσες προβιβάστηκαν να μείνουν στην ίδια κατηγορία και όσες βαθμολογικά παραμένουν να βρεθούν σε κατώτερη κατηγορία.

Η μοναδική λύση για να βγουν από το αδιέξοδο τόσο η πολιτική. όσο και η ποδοσφαιρική ηγεσία της χώρας είναι να γίνει δεκτή η πρόταση των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν προσφάτως τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη: Να ισχύσει η αναδιάρθρωση από τη μεθεπόμενη σεζόν. Είναι μία λύση που εφάπτεται με την κοινή λογική και ικανοποιεί τους Πάντες.

Για το μεταβατικό στάδιο της περιόδου 2019-2020 προτείνουμε να παραμείνει με 16 ομάδες η Super League. να γίνουν δύο όμιλοι 14 ομάδων στη Football League και να παραμείνει ως έχει η Γ’ Εθνική.

Είναι μία ρεαλιστική πρόταση. η οποία βρήκε ευήκοα ώτα. τόσο σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όσο και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Διαφορετικά υποβιβάζονται και κινδυνεύουν με αφανισμό εκατοντάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας».

Scroll Up