Η ενημέρωση του Αυγενάκη σε FIFA και UEFA

Συντάκτης: Share:

Συνάντηση με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη συνάντηση εργασίας για θέματα που άπτονται των νόμων και των υποχρεώσεων της ΕΠΟ.

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 31/5, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA (Nodar Akhalkatsi, Rolf Tanner, Luca Nicola και Μάριος Γεωργίου), μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συνάντησης εργασίας με στελέχη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για θέματα που άπτονται των νόμων και των υποχρεώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εξέφρασαν στον κ. Αυγενάκη τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την «εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική», όπως δήλωσαν, 4ωρη συνάντηση, για τη «χρησιμότατη διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας», η οποία θα συνεχιστεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο Υφυπουργός εξήρε με τη σειρά του την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της Πολιτείας με τις FIFA/UEFA, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ενημέρωσε για την κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης (συζητείται την Τετάρτη 1/6 στις 10.00 στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος Επαγγελματικής Διαιτησίας στο ποδόσφαιρό μας.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 31/12/2022 η προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων.

Νωρίτερα, στην τεχνική συνάντηση εργασίας, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, παρουσία των Ιάκωβου Φιλιππούση και Νίκου Μπάρτζη εκ μέρους της ΕΠΟ, είχαν ενημερωθεί αναλυτικά επί των προβλέψεων της αθλητικής μεταρρύθμισης (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, Προπονητές, Ε.Π.ΑΘΛ.Α., αναβαθμισμένη Ε.Ε.Α.), έκαναν ερωτήσεις και έλυσαν απορίες τους.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού εκπροσώπησαν οι Βασίλης Κάκκος (Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού) και οι νομικοί σύμβουλοι, Λαμπρινή Κουσιωρή, Χριστιάνα Ανδινοπούλου, Παναγιώτης Παπανότης.