Επανάληψη του ίδιου μοντέλου συμφωνίας

Συντάκτης: Share:

Σε πολλά μέτωπα διερευνούν για λύσεις οι παράγοντες των «κυανολεύκων», εξετάζοντας τις πιθανότητες για συμμετοχή στη Football League, μέσω βολιδοσκόπησης ομάδων για την απόκτηση του ΑΦΜ τους, αλλά εξετάζοντας, παράλληλα και την όποια προοπτική υφίσταται για συμμετοχή στη Super League 2.

Πάντως, η μία από τις περιπτώσεις, που εξετάζονται, αυτή του Κρόνου Αργυράδων, στηρίζεται στη λογική ενός μοντέλου συμφωνίας, το οποίο είναι πολύ γνωστό και απολύτως εφαρμοσμένο στην πραγματικότητα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Πρόκειται για το μοντέλο, από το οποίο προήλθε η τωρινή ΠΑΕ, δηλαδή η «ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908», αρχικά και «ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908 – ΝΕΑ ΠΑΕ» στη συνέχεια, καθώς η δεύτερη αποτέλεσε την εταιρική μορφή αναβίωσης της πρώτης, μετά την παύση της Γ΄ Εθνικής.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εταιρικής μεταβολής αφορούσε σε «φορολογική συγχώνευση» με ερασιτεχνικό σωματείο, όπως ήταν τότε η ΑΕΠ Κατερίνης και προέβλεπε ταυτόχρονα την ανάληψη του ρόλου του μεγαλομετόχου από τον πρόεδρο εκείνης της ομάδας, όπως συνέβη με την περίπτωση του – συγχωρεμένου – Θόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατέστη ιδιοκτήτης και της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Κάτι ανάλογο επιχειρείται να συμβεί και με την περίπτωση του ερασιτεχνικού σωματείου από την Κέρκυρα και του Γιάννη Καραϊσαρλή, με τη μόνη διαφορά ότι επιχειρείται να στελεχωθεί η προσπάθεια με την παρουσία οικονομικών υποστηρικτών – συμπαικτών δίπλα στον μεγαλομέτοχο, για την περίπτωση κατά την οποία επικρατήσει το συγκεκριμένο σενάριο.

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up