Επιμένει στον Κλέιτον ο Ρόκα

Συντάκτης: Share:

Είναι προφανές ότι η μέχρι τώρα παρουσία του Κλέιτον με την “κυανόλευκη” φανέλα συνιστά μια ακραία απογοήτευση. Ακραία, όσον αφορά στη χαοτική διαφορά μεταξύ της αξίας του ποδοσφαιριστή και της πραγματικής προσφοράς του πάνω στο χορτάρι.

Ο Βραζιλιάνος (διατηρεί, μάλιστα και το υψηλότερο συμβόλαιο του ρόστερ) εξακολουθεί σε κάθε αγώνα να εμφανίζει ένα αγωνιστικό πρόσωπο, που δεν περιποιεί τιμή για την αδιαμφισβήτητα μεγάλη ποδοσφαιρική αξία του, αδυνατώντας να προσφέρει ουσιαστικά στον τομέα της δημιουργίας του παιχνιδιού και στην ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου.

Λανθασμένες ενέργειες, εσφαλμένες μεταβιβάσεις, εύκολες απώλειες μπάλας, συνθέτουν μία εικόνα, η οποία δεν συνάδει με τον πραγματικό Κλέιτον, χωρίς, ωστόσο, αυτό να οδηγεί τον Μανουέλ Ρόκα στην απόφαση να τον αφήσει στον πάγκο.

Αντιθέτως, ο Ισπανός κόουτς επιμένει να τον χρησιμοποιεί ως βασικό, είτε λίγο πιο πίσω από την κλασική θέση του (ως “οκτάρι), είτε ως επιτελικό, είτε – κάποιες ελάχιστες φορές – ως δεύτερο επιθετικό.

“Χρειάζομαι τον Κλέιτον στην ενδεκάδα, λόγω των ιδαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών, που διαθέτει και τα οποία δεν μπορώ να βρω από κάποιον άλλον παίκτη της ομάδας”, εξήγησε μετά τον αγώνα της Κυριακής με την Παναχαϊκή, ο προπονητής του Ημίθεου.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία ο Ρόκα – προφανώς – αναμένει να “βγάλει” ο Κλέιτον, διότι και με την παρουσία του Βραζιλιάνου άσσου στο βασικό σχήμα, αυτά εξακολουθούν να απουσιάζουν..