Εξ αρχής, μη διαχειρίσιμη η κατάσταση…

Συντάκτης: Share:

Έχοντας ήδη εισπράξει και καταγράψει τη δυσάρεστη εμπειρία της φετινής αγωνιστικής περιόδου, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα γενικό συμπέρασμα, στο οποίο έχουν καταλήξει και οι διοικούντες τον Ηρακλή.

Αυτό αφορά στο γεγονός ότι η απόπειρα διαχείρισης της ΠΑΕ, που ετέθη στο περιθώριο, όταν η ομάδα επιχείρησε την επανεκκίνησή της από την 3η Εθνική, υπήρξε – εκ των πραγμάτων – μια ουτοπία.

Η ίδια η πραγματικότητα απέδειξε ότι τα χρέη, πού άφησε πίσω του ο Παπαθανασάκης, σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά, που έχει το ποδοσφαιρικό σύστημα έναντι των «κυανολεύκων», συνιστούσαν την απόλυτη ουτοπία, ως προς την τελική έκβαση.

Η αναβίωση των υποχρεώσεων της παλιάς ΠΑΕ απαιτούσε σημαντικό περιθώριο χρόνου, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμη και αυτό το περιθώριο δεν δόθηκε ποτέ.

Η παροχή της άνεσης για τη διοίκηση να ασχοληθεί με το παρελθόν μετά το τέλος της ειδικής εκκαθάρισης της παλαιάς ΠΑΕ – όπως αρχικώς πίστευαν ότι θα συμβεί οι ιθύνοντες της ομάδας – ήταν αναγκαία, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Παράλληλα, η πλήρης έλλειψη οργάνωσης στον διοικητικό τομέα και οι οικονομικές δυσχέρειες, που εμφανίστηκαν, «κλείδωσαν» το τελικό αρνητικό αποτέλεσμα.

Βεβαίως, δεν τίθεται θέμα μετανοίας για την απόφαση να επιχειρηθεί να εξελιχθούν ως είχαν τα πράγματα, καθώς, με τον Τομ Παπαδόπουλος να αναλαμβάνει πολύ αργά (σχεδόν τον Σεπτέμβριο), δεν θα μπορούσε να προκύψει κάτι καλύτερο, δηλαδή θα ήταν αδύνατο να αναζητηθεί εκείνη την περίοδο κάποια λύση εταιρικής μεταβολής.

Άλλωστε, δεν είναι πολλές  αυτού του είδους οι ευκαιρίες, ούτε προσφέρονται σε κάθε αγωνιστική περίοδο…