Η διαχείριση του «απευκταίου σεναρίου»

Συντάκτης: Share:
Η διαχείριση του «απευκταίου σεναρίου»

Καταντά μονότονο να το αναφέρουμε διαρκώς, αλλά αποτελούν τις καθοριστικές παραμέτρους της όλης ιστορίας: τα εξαιρετικά περιορισμένα οικονομικά standards , με τα οποία επιχειρεί να βρει λύση ο Ηρακλής αυτό το καλοκαίρι, οδήγησαν στην παράταση της όλης διαδικασίας, στον περιορισμό των χρονικών περιθωρίων και – κατά συνεπαγωγή – στον καταλυτικό περιορισμό των επιλογών για διέξοδο.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, τις επαφές μεταξύ των παραγόντων των «κυανολεύκων» είναι πρακτικώς αδύνατον να μην ταλανίζει και η εκδοχή της αρνητικής κατάληξης, η οποία θα αφορά στην αδυναμία συμφωνίας για απόκτηση διαφορετικής εταιρικής φορολογικής ταυτότητας για την ΠΑΕ και συμμετοχή σε κάποια επαγγελματική κατηγορία για την ομάδα.

Σε αυτήν την περίπτωση, αντικείμενο συζήτησης είναι το αν και εφόσον ο Σύλλογος θα εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις.

Αν, δηλαδή, βρεθεί η διαδικαστική μέθοδος συμμετοχής της περσινής Κ19 χωρίς αγωνιστικές προοπτικές, με την «κυανόλευκη» οικογένεια να εξακολουθεί εκ παραλλήλου να αναναζητεί λύση για εξαγορά ΑΦΜ και συμμετοχή σε μεγαλύτερη κατηγορία από την επόμενη σεζόν ή αν θα επιλεγεί να και σε αυτήν την περίπτωση η απαλλαγή από την προοπτική αναβίωσης της τωρινής ΠΑΕ, στο ενδεχόμενο επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αν, δηλαδή, θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί η φορολογική ταυτότητα κάποιου σωματείου, το οποίο δεν θα «κατέβει» τελικά στη Γ΄ Εθνική, ώστε το συγκρότημα του Ημίθεου, που θα αγωνιστεί εκεί, να θέσει ως στόχο την άνοδο στη Football League και την αυτόματη σύσταση νέας ΠΑΕ, απαλλαγμένης από κάθε χρέος του παρελθόντος.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, αλλά το όλο θέμα εξετάζεται, αναγκαστικά, εφόσον είμαστε στα μισά του Αυγούστου και οριστική λύση δεν έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο…

 

Scroll Up