Η φιλοσοφία των αλλαγών στο «κυανόλευκο» αγωνιστικό προφίλ

Συντάκτης: Share:

Μέσα από τις συζητήσεις τους, διοίκηση και τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων» έχουν προσδιορίσει τους βασικούς άξονες, στους οποίους στοχεύουν να κινηθεί η επιδιωκόμενη αλλαγή αγωνιστικού προφίλ της ομάδας, προκειμένου ο Ηρακλής να οδηγηθεί σε ομαλότερο και ασφαλέστερο δρόμο, αναφορικά με την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η θέση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, η οποία έχει βρει απολύτως σύμφωνη την πλευρά των διοικούντων, είναι ότι πρέπει να επιδιωχθεί η ανασύσταση του ρόστερ, με βασικά χαρακτηριστικά την ευελιξία, την ευχρηστία τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Αυτό σημαίνει ότι το έμψυχο δυναμικό θα σμικρύνει αριθμητικά και θα καταργηθεί το… «πλήθος» των… 29 ποδοσφαιριστών, ώστε και η προπονητική καθημερινότητα να κυλά αποδοτικότερα, αλλά και να καταστεί το υλικό πιο «εύχρηστο» για τον προπονητή.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των αποχωρούντων είναι πολύ πιθανό να μην ισοδυναμεί προς τον αριθμό, των προσθηκών, που θα πραγματοποιηθούν στον μεταγραφικό τομέα, αλλά οι τελευταίες θα επιχειρηθεί να είναι καίριες και επιτυχημένες, καλύπτοντας σημαντικά κενά στο βασικό σχήμα, αλλάζοντας εμφανώς την εικόνα απόδοσης του συνόλου προς το καλύτερο.

Παράλληλα, στη Μίκρα (εύλογο είναι άλλωστε) προτάσσουν σε σημαντικό βαθμό και την προσπάθεια πτώσης του μέσου όρου των ηλικιακών δεδομένων του ρόστερ. Με στόχο να προωθήσουν αυτήν την επιδίωξη, μελετάται η ένταξη στη λίστα των υπό αποχώρηση και παικτών μεγάλη ποδοσφαιρικής ηλικίας, αλλά – αντιστοίχως – και η έλευση από τη μεταγραφική αγορά αγωνιστικών στελεχών, τα οποία βρίσκονται σε… «φυσιολογική» ποδοσφαιρικά ηλικιακή κατάσταση…