Η μελέτη του Βόλου και η «αχίλλειος πτέρνα»

Συντάκτης: Share:

Ο αγώνας της Μ. Δευτέρας κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος είναι εξαιρετικά κρίσιμος σε βαθμολογικό επίπεδο για τον Ηρακλή, καθώς θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το αν και κατά πόσον μπορεί να παραμείνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στη δεκάδα της βαθμολογίας της Football League, που ολοκληρώνεται.

Ο Μαρσέλο Τροΐζι επιχειρεί από την πλευρά του να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στον τομέα του τεχνικού σχεδιασμού έναντι του αντιπάλου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μελετά διεξοδικά την ομάδα της Μαγνησίας μαζί με τους συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο.

Μελετά παιχνίδια των Θεσσαλών, τα οποία έχουν προβληθεί τηλεοπτικά και έχει απομονώσει τα ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους. Έχει εντοπίσει δυνατότητες και αδυναμίες και προσπαθεί να προσαρμόσει αναλόγως τα δικά του τακτικά πλάνα.

Το συμπέρασμα του Βραζιλιάνου κόουτς είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα με κτυπητές αδυναμίες στον αμυντικό τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί σθεναρή πίεση από τον αντίπαλο, στοιχείο το οποίο θεωρείται ως η «αχίλλειος πτέρνα» των Βολιωτών.

Εντούτοις, η τεχνική ανάλυση του «κυανόλευκου» επιτελείου κάνει λόγο για την ανάγκη να μην δοθούν πολλά περιθώρια ανάπτυξης παιχνιδιού στην πλευρά των φιλοξενουμένων της αυριανής αναμέτρησης, καθώς εμφανίζουν σημαντικές μεσοεπιθετικές αρετές και αποτελεσματικότητα, στοιχεία τα οποία , άλλωστε, είναι εκείνα που τους βοήθησαν να καθαρίσουν από πολύ νωρίς την υπόθεση της πρωτιάς στο φετινό πρωτάθλημα.