Οι… «δύο συν ένας» υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κλέιτον

Συντάκτης: Share:

Είναι πολύ φυσιολογικός ο προβληματισμός του Μαρσέλο Τροΐζι, καθώς στα καθοριστικά παιχνίδια του φινάλε του πρωταθλήματος θα κληθεί να διαχειριστεί την απουσία του βασικού οργανωτή της ομάδας.

Ασχέτως με το αν ο (περί ου ο λόγος) Κλέιτον, καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, δεν κατόρθωσε να συναντηθεί με τον πραγματικό εαυτό του, αποτελούσε βασικό άξονα ανάπτυξης του παιχνιδιού των «κυανολεύκων» και μόνιμο πρωταγωνιστή στα πλάνα του συμπατριώτη του κόουτς.

Από εδώ και πέρα, ο τεχνικός του Ηρακλή θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του 35χρονου μέσου, με πρώτη επιλογή την περίπτωση του Μάρκου Ντούνη. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται – πέρα από τα άκρα της μπροστινή γραμμής – και ως «δεκάρι», ρόλο, τον οποίο του ανέθεσε επανειλημμένως – κατά τη θητεία του στον «Γηραιό» – ο Μανουέλ Ρόκα.

Διαθέτει την τεχνική κατάρτιση και την ικανότητα στον έλεγχο της μπάλας, στοιχεία, τα οποία απαιτεί ο συγκεκριμένος ρόλος, ενώ έχει έφεση στις ασίστ, με τελευταίο πετυχημένο «σερβίρισμά» του, αυτό στον Κλέιτον, στη φάση του γκολ της ισοφάρισης στο Παγκρήτιο.

Η λύση Ντούνη ίσως – τελικά – προκριθεί, εφόσον υπάρχουν επιλογές για τα μεσοεπιθετικά άκρα, καθώς στους Ρόβα και Μπορίκο έχει προστεθεί πλέον και η επιλογή του Τσίπρα.

Επίσης, λύση στη θέση του επιτελικού μπορεί να δώσει και ο Πέτρος Ορφανίδης, καθώς αποτελεί τον κλασικό ρόλο του νεαρού μέσου. Ο οποίος, λόγω της παρουσίας του Κλέιτον, δεν είχε πολλές ευκαιρίες για να αγωνιστεί ως οργανωτής, αναλώνοντας τον μεγαλύτερο χρόνο της μέχρι τώρα συμμετοχής του αγωνιζόμενος στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τέλος, αν και εφόσον η τεχνική ηγεσία χρειαστεί να ανατρέξει και σε μία τρίτη επιλογή, αυτή θα αφορά στον Κώστα Παναγιωτούδη, ο οποίος – ως γνωστόν – πέρα από «οκτάρι» μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικός.

Όλα αυτά, βεβαίως, δεδομένου ότι από την ομάδα έχει αποχωρήσει και θεωρείται παρελθόν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, τον οποίο ο Τροΐζι είχε χρησιμοποιήσει σε ρόλο επιτελικού στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά…

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτρος Ορφανίδης Ηρακλής

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Παναγιωτούδης Ηρακλής

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up