Στοχεύει και στην ξένη αγορά για ενίσχυση

Συντάκτης: Share:

Το πλάνο του Παύλου Μυροφορίδη, όπως διαμορφώθηκε και εκπονήθηκε πριν την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, προέβλεπε τη συγκρότηση ενός ρόστερ, το οποίο στηρίχθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Οι μόνοι αλλοδαποί, που επελέγησαν από τον τέως τεχνικό διευθυντή των «κυανολεύκων», ήταν οι – απολύτως «μπολιασμένοι» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στοιχείο και απολύτως προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες των όσων θα είχαν να διαχειριστούν –  Κλέιτον, Περόνε και Τάι.

Μάλιστα, τον τελευταίο, ο Κοζανίτης τεχνικός διευθυντής απλώς αποδέχθηκε ως παρουσία στο αγωνιστικό δυναμικό της ομάδας, καθώς τον βρήκε ως μέλος αυτού, μιας και προϋπήρξε στο ρόστερ της Γ΄ Εθνικής και είχε προλάβει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ημίθεο, πριν την έλευση του πρώτου.

Πλέον, τα δεδομένα, αναφορικά με τους προσανατολισμούς ανασυγκρότησης του ρόστερ του «Γηραιού» φαίνεται να αλλάζουν. Μέσα από τις πρώτες συζητήσεις για τα μεταγραφικά, μεταξύ του Ηλία Θεοδωρίδη και του Δημήτρη Ελευθερόπουλο, κρίθηκε χρήσιμο και σκόπιμο το άνοιγμα των… κεραιών για εντοπισμό ικανοποιητικών – για το νέο πλάνο – στόχων και από τον χώρο της ξένης μεταγραφικής αγοράς.

Τεχνική ηγεσία και διοίκηση θα επιχειρήσουν να φέρουν στη Μίκρα ποδοσφαιριστές, με στοιχεία, τα οποία πραγματικά έχει ανάγκη ο Ηρακλής, προκειμένου να βελτιώσει σε ουσιαστικό επίπεδο το αγωνιστικό προφίλ και τις βαθμολογικές επιδόσεις του.

Για να συμβεί αυτό, κρίνεται αναγκαίο να μην περιοριστούν οι επιλογές στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά, αν και είναι δεδομένο ότι θα δοθεί προτεραιότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πρόκειται για ενίσχυση μέσα από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και, κατά συνέπεια, τα περιθώρια προσαρμογής στα δεδομένα της ελληνικής Football League, αλλά και της ομάδας, είναι χρονικά περιορισμένα.

Ωστόσο, ήδη μελετώνται προτάσεις για ξένους ποδοσφαιριστές, με τη φιλοσοφία ανασύστασης του έμψυχου δυναμικού να περιλαμβάνει – ξεκάθαρα – και τέτοιες περιπτώσεις.