Στόχος των θεσμικών φορέων, η ρεαλιστική διέξοδος

Συντάκτης: Share:

Αν κανείς ανατρέξει στις απαρχές της κίνησης για τη σωτηρία του ποδοσφαιρικού «Γηραιού», από τη στιγμή, δηλαδή, που κατέστη αντιληπτό ότι η παρούσα ΠΑΕ δεν έχει μέλλον, ως εταιρικό όχημα της ομάδας και ο μεγαλομέτοχός της καμία διάθεση να συμβάλλει οικονομικά σε τέτοιον βαθμό, ώστε να εγγυηθεί την επόμενη μέρα, ο στόχος των θεσμικών φορέων του Συλλόγου ήταν ένας.

Αυτός ήταν η εταιρική μεταβολή της ΠΑΕ, με απόκτηση απαλλαγμένων από υποχρεώσεις φορολογικών στοιχείων, με την παράλληλη εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Θέλοντας να κτίσουν την προσπάθειά τους επάνω σε βάσεις ρεαλισμού, οι παράγοντες του Ημίθεου γνώριζαν ότι είναι σχεδόν ανέφικτη η εξαγορά ΑΦΜ από ΠΑΕ της Super League και εστίασαν στην αντίστοιχη προσπάθεια, που αφορούσε στο επίπεδο της νεοσύστατης Super League 2 και της νέας Football League.

Η έλλειψη ενός ισχυρού οικονομικά επενδυτή τους ανάγκασε και τους αναγκάζει να συναντούν τεράστιες δυσκολίες στη σύναψη ανάλογης συμφωνίας, ακόμη και με ομάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, όμως φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους, για να φέρουν στον κόσμο μια σοβαρή και υλοποιήσιμη πρόταση, η οποία θα έχει πραγματιστικό υπόβαθρο, με βάση τα πολύ στενά «κυανόλευκα» οικονομικά δεδομένα.

«Η όποια προσπάθεια διεξάγεται, εκπορεύεται από Ηρακλειδείς. Από ανθρώπους, οι οποίοι πονάνε τον Σύλλογο και θεωρούν εγκληματικό το να καταφύγουν σε ανέξοδες εξαγγελίες για συμφωνίες με ομάδες της Super League, είτε χωρίς αυτές να αποδεικνύονται εγγράφως, είτε χωρίς να έχει βρεθεί τρόπος να υποστηριχθούν σε οικονομικό επίπεδο. Μακάρι να ήταν εφικτή μια λύση τέτοιου επιπέδου και μακάρι να υπήρχε ο άνθρωπος, ο οποίος να τη στηρίξει χρηματοδοτώντας την. Όμως, η ευθύνη μας έναντι του Συλλόγου και του κόσμου του είναι τεράστια και δεν μας επιτρέπει να πρεσβεύουμε ουτοπίες…», υποστηρίζουν οι παράγοντες του Ημίθεου για την κατάσταση των πραγμάτων στην παρούσα φάση…

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up