Τα τρία βασικά θέματα, που θέλει να “τρέξει” ο Τομ Παπαδόπουλος

Συντάκτης: Share:

Η ατζέντα της επικείμενης νέας έλευσης του Τομ Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη (στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας) είναι ήδη γεμάτη. Και, μάλιστα, γεμάτη από ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ΠΑΕ, τα οποία εκκρεμούν και θα επιχειρήσει να τα προωθήσει σε τελικό βαθμό.

Το οικονομικό μπλοκάρισμα. Το συνεχιζόμενο και χρονίζον, πλέον, θέμα με τον μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ, εξακολουθεί να προβληματίζει έντονα τον μεγαλομέτοχο, καθώς δημιουργεί απορρύθμιση στην οικονομική και λογιστική ομαλότητα της “κυανόλευκης” ποδοσφαιρικής εταιρείας. Ο ομογενής επιχειρηματίας θα επιδιώξει να εξαντλήσει τα περιθώρια θεσμικής παρέμβασης των αρμοδίων φορέων, στο συγκεκριμένο θέμα, υπό το πρίσμα της λογικής ότι ο Ηρακλής βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και η βούληση της πολιτείας (όπως αυτή έχει εκφραστεί) είναι να προστατευθεί η όλη προσπάθεια της νέας διοίκησης, μέχρις ότου είναι σε θέση να ρυθμίσει τις οφειλές, που κληρονόμησε.

Το χορηγικό. Έφτασε η περίοδος των εορτών και οι “κυανόλευκοι” ακόμη δεν είδαν να υλοποιείται η δέσμευση για ένταξή τους σε δημόσιο χορηγικό πρόγραμμα, την ώρα, μάλιστα, κατά την οποία και η περίπτωση συνεργασίας με την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” φαίνεται να έχει οδηγηθεί σε ναυάγιο, λίγο μόλις πριν την οριστική επικύρωσή της. Ο Τομ Παπαδόπουλος αναμένεται να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσει ανάλογες επαφές, προς την κατεύθυνση της οριστικής διεξόδου στο θέμα του “Μέγα Χορηγού”, ο οποίος θα προβληθεί από τη φανέλα του Ημίθεου για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Η συμφωνία των τηλεοπτικών. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα πρέπει να ασχοληθεί και με το θέμα του ποσού, το οποίο – τελικά – θα εισπράξει ο Ηρακλής από την “πίτα” των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς εκκρεμεί ακόμη η οριστικοποίηση της απόφασης για έξτρα bonus εμπορικότητας, το οποίο είχε συμφωνηθεί να εισπράξουν οι “κυανόλευκοι”, λόγω του ότι διαθέτουν το κορυφαίο brand name της κατηγορίας, μακράν του δευτέρου. Θα πρέπει και το συγκεκριμένο ζήτημα να διευθετηθεί και αυτό είναι κάτι το οποίο επίσης θα απασχολήσει τον πρόεδρο του “Γηραιού” κατά την επικείμενη παρουσία του επί ελληνικού εδάφους.