Τι ισχύει για την ακίνητη περιουσία του Συλλόγου

Συντάκτης: Share:

Επιχειρώντας ορισμένοι να καταγράψουν αρνητικές επιπτώσεις από την απόφαση της κοινωνίας του Ηρακλή να μην προχωρήσει το εγχείρημα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έσπευσαν να σημειώσουν ότι πλέον οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου στη Μίκρα τίθενται σε κίνδυνο.

Προφανώς, εννοούν λόγω της προσωρινής αδρανοποίησης του ποδοσφαιρικού Τμήματος σε αγωνιστικό επίπεδο (έστω κι αν προκύψει η συμμετοχή στη Γ΄ ΕΠΣΜ), μετά την απόφαση, η οποία ελήφθη αναφορικά με τη σεζόν 2019-2020.

Όπως, εξηγούν οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Ημίθεου, οι εγκαταστάσεις της Μίκρας, όπως και όλη η ακίνητη περιουσία του Ηρακλή, αποτελούν κτήμα του Γυμναστικού Συλλόγου και καμία σχέση δεν έχουν με την ποδοσφαιρική έκφανση του «Γηραιού», είτε αυτή έχει ως όχημα ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία, είτε κινείται στον χώρο των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Απλώς, εκχωρούνται προς χρήση της ποδοσφαιρικής ομάδας από τον Γυμναστικό, με την εκάστοτε διοίκηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος να αναλαμβάνει την ευθύνη τους.

Συνεπώς, ο Γ.Σ. έχει «κλειδώσει» με νομικές κινήσεις του το ζήτημα της προστασίας των εγκαταστάσεων που του ανήκουν και τέτοιος προβληματισμός δεν πρόκειται να τεθεί, καθώς κινείται στο πεδίο μιας αναίτιας κινδυνολογίας.