“Τρελάθηκε” με τις χαμένες ευκαιρίες και το γκολ από “στημένο” ο Ρόκα

Συντάκτης: Share:

Το πρώτο, λίγο – πολύ , το περίμενε, αλλά το δεύτερο – μετά από τόση ανάλυση και προσπάθεια εκπάιδευσης στον  συγκεκριμένο τομέα – όχι.

Ο λόγος για τον Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος είχε επίγνωση του ότι θα στοίχιζε σημαντικά στην ομάδα του η απουσία του Εμανουέλ Περόνε από τον αγώνα με τον Ηρόδοτο στη Νέα Αλικαρνασσό, ωστόσο και πάλι δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απώλεια τόσων κραυγαλέων ευκαιριών στο παιχνίδι από πλευράς των ποδοσφαιριστών του.

Η ποιοτική αναβάθμιση και η επιθετική αποτελεσματικότητα, που προσφέρει ο χαρισματικός Αργεντινός φορ στο παιχνίδι των “κυανολεύκων”, αποτελούν στοιχεία κοινώς αποδεκτά και η απουσία του προβληματίζει έντονα, όπως αποδείχθηκε και στον αγώνα του Ηρακλείου.

Εκείνο, όμως, που έκανε τον Ρόκα να… “τρελαθεί”, είναι το γεγονός ότι μετά από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τόσες επισημάνσεις και τόση συζήτηση, αλλά και τόση προπόνηση πάνω στη φετινή “αχίλλειο πτέρνα” του Ηρακλή σε ανασταλτικό επίπεδο, που δεν είναι άλλη από τις στατικές φάσεις, η ομάδα του δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης – το οποίο στοίχισε άλλους δύο χαμένους βαθμούς – στην εξέλιξη εκτέλεσης κόρνερ.

Πράγματι, το εντυπωσιακό γκολ του Σιαλμά έρχεται ως παρεπόμενο της αδυναμίας των αμυνομένων του Ημίθεου να “καθαρίσουν” τη στατική φάση, αφήνοντας τη μπάλα να παραμένει εντός της περιοχής τους, μέχρι να φτάσει στον σκόρερ.

Ο Ισπανός κόουτς αφιέρωσε πολλή ώρα στο να αναλύσει το πρόβλημα – εκ νέου – στους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντας ότι το να συνεχίζει να πληρώνει η ομάδα τέτοιες φάσεις είναι απαράδεκτο, παιδαριώδες και αφελές.

Δείτε Επίσης

Scroll Up