Κατά της UEFA θα κινηθεί η Αλκμάαρ για τα “Ευρωπαϊκά εισιτήρια”

Συντάκτης: Share:
Αντιδράσεις στην Ολλανδία για τις αποφάσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας

Κατά της UEFA σκοπεύει να κινηθεί η Άλκμααρ μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να δώσει το εισιτήριο στους ομίλους του Champions League στον Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Πολλά είναι τα εσωτερικά «μέτωπα» που καλείται να διαχειριστεί η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μετά τις αποφάσεις της για σχετικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2020-21) και τη διατήρηση όλων των ομάδων (χωρίς ανόδους και υποβιβασμούς) στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, έπειτα από το οριστικό lockdown που επέβαλλε στον αθλητισμό η ολλανδική κυβέρνηση.

Ή οι δύο πρωτοπόροι της Β΄ κατηγορίας Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να προαχθούν στην Eredivisie, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Άλκμααρ που θα κινηθεί κατά της ομοσπονδίας, για την επιλογή της να δώσει στον Άγιαξ, το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στους επόμενους ομίλους του Champions League, παρά το γεγονός ότι η ΑΖ ήταν ισόβαθμη με τον «Αίαντα» και μάλιστα τον νίκησε και στις δύο φετινές αναμετρήσεις τους.

Στο τέλος αυτό που μέτρησε ήταν η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο που είχε στον βαθμολογικό πίνακα ο Άγιαξ.

Ο διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε μιλώντας στην «De Telegraaf», μετά την κίνηση της ΑΖ να στείλει επιστολή προς την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ζητώντας να αλλάξει η σειρά των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» σε ότι αφορά τις δύο πρώτες ομάδες της Ολλανδίας, τόνισε:

«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο όσον αφορά την αλληλεγγύη ανάμεσα στις ομάδες. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα με τους τέσσερις πρώτους, συμπεριλαμβανομένης και της Άλκμααρ. Κι αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο είμαστε έκπληκτοι. Δεν το γνωρίζαμε αυτό που έκαναν… . Η UEFA απάντησε ότι ο καθορισμός της τελικής κατάταξης είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας της κάθε χώρας. Η επιστολή από την AZ δεν έδωσε κανέναν απολύτως λόγο για να αλλάξει την απόφασή μας. Στο μεταξύ, ενημερώσαμε γραπτώς από την πλευρά μας την Αλκμάαρ, ότι το μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μένει αμετάβλητο».

Scroll Up