ΚΑΘΕΤΟΣ: “Ανύπαρκτο το πέναλτι κατά ΠΑΟΚ, ο Γκατσίνοβιτς κάνει επικίνδυνο παίξιμο”!

Συντάκτης: Share:

Πολλοί μίλησαν για το πέναλτι που σφύριξε ο Ισπανός Λαόθ σε βάρος του ΠΑΟΚ, μετά από πρόσκληση του συνεργάτη του στο VAR, αλλά όλοι αμφισβήτησαν, αλλά η άποψη ενός ειδικού, του πρώην διεθνή διαιτητή και καθηγητή διαιτησίας, Ναούμ (Μάκη) Μιντιούρη, είναι ξεκάθαρη.

Μιλώντας στην TV-100 και στην εκπομπή “Σφήνα στα σπορ” (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 7 μμ), ο Μάκης Μιντιούρης, είπε μεταξύ άλλων:

-“Δεν υπάρχει καμία παράβαση στο πέναλτι που σφύριξε ο Ισπανός διαιτητής, γιατί ο παίκτης του Παναθηναϊκού σκύβει για να διεκδικήσει τη μπάλα με το κεφάλι από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, που κάνει την ίδια προσπάθεια και αυτό θεωρείται επικίνδυνο παίξιμο του παίκτη του Παναθηναϊκού, βάσει κανονισμού, με ευθύνη μάλιστα δική του για αυτοτραυματισμό, σε διεκδικίσιμη μπάλα. Πρόσεξα τις κινήσεις του διαιτητήόταν πήγε στο VAR, μιλούσε με έντονο ύφος, αμφισβητώντας την εισήγηση του VAR, το οποίο επέμενε και τον επηρέασε για την τελική απόφαση, ενώ ήταν καθαρό παθητικό και επικίνδυνο παίξιμο από τον Γκατσίνοβιτς, όπως αναφέρει σαφέστατα ο κανονισμός και επειδή ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν σηκώνει το πόδι πάνω από τη μέση του αντιπάλου, έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, είμαι κάθετος σε αυτό”.

Και ακόμη: “Έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Αουγκούστο στη φάση που σήκωσε ψηλά το πόδι και ενώ είχε κίτρινη κάρτα από το 6ο λεπτό, αν και η πρώτη κίτρινη που του έδειξε ήταν τραβηγμένη, όμως αυτό δεν σβήνει την παράβαση και την κίτρινη στη δεύτερη περίπτωση, την οποία δεν έδειξε γιατί προφανώς είχε ενοχές για το πέναλτι”.

Για το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ: “Έχουν μια μικρή επαφή, ο παίκτης του Παναθηναϊκού βάζει το χέρι του, αλλά ο Μιτρίτσα πέφτει για να το εκβιάσει περισσότερο και έξυπνα, δεν συμφωνώ όμως με το έμμεσο φάουλ και τις κίτρινες που μοίραζε ο διαιτητής. Δεν έκανε θέατρο ο Μιτρίτσα, αλλά δεν είναι και πέναλτι, κατά την εκτίμησή μου”!

Τέλος: “Υπάρχει ένα φάουλ που έγινε στον Ελ Καντουρί, σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής ο οποίος ήταν μπροστά στη φάση, γύρω στο 57′ του αγώνα, όταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήγε μνα μπει στην περιοχή και τον πάτησε αντίπαλος. Ήταν φάουλ σε καλό σημείο, που δεν σφυρίχτηκε”.