Κύπελλο Ελλάδος: «Βαρύς» ο πέλεκυς για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Share:

Με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα τιμωρήθηκαν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.

Σκληρή ήταν η τιμωρία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα οι “ασπρόμαυροι” τιμωρήθηκαν με ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με  ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η επιτροπή επέβαλλε και  πρόστιμο ύψους 64.167.

Τέλος απαλλάχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Παρακάτω αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός χρηματική ποινή συνολικού ύψους 64.167 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. χρηματική ποινή συνολικού ύψους 75.000 ευρώ και συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Απαλλάσσει τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση».