Κύπελλο Ελλάδος: Πρόταση Μπαλτάκου για τελικό στη Νέα Υόρκη!

Συντάκτης: Share:

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος έκανε μία πρόταση που θα συζητηθεί καθώς πρότεινε τη διεξαγωγή του κυπέλλου Ελλάδος να γίνει στην Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει πως προτάθηκε να γίνεται ο τελικός σε πόλεις της περιφέρειας εκτός της Θεσσαλονίκης και Αθήνας δηλαδή. Με τον ίδιο τον πρόεδρο να προτείνει γίνεται σε πόλεις του εξωτερικού με έντονο το χρώμα του ελληνισμού. Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε τη Νέα Υόρκη ως προορισμό.

Αναλυτικά παρακάτω η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

  • Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.
  • Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.
  • Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023.