Μητρώο και ΕΠΣΜ: Οι εκκρεμότητες ομάδων Β’ και Γ’ κατηγορίας

Συντάκτης: Share:

Στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος είπε ότι είναι αντίθετος με το μητρώο συνολικά ενώ εκφράστηκε η αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η ψήφιση της τροπολογίας για το μητρώο που θα γίνει την Τρίτη θα δώσει τη λύση σε 36 ομάδες της ΕΠΣΜ που παίζουν στα ανδρικά Πρωταθλήματα (A1, A, B και Γ κατηγορίας) που έχουν κάνει ολοκληρωμένες αιτήσεις αλλά δεν είναι ακόμη εγγεγραμμένες στο μητρώο. Ολες οι ομάδες της Α1 και της Α κατηγορίας μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα είναι εντάξει.

Πλέον το πρόβλημα θα περιοριστεί σε τρεις ομάδες της Β κατηγορίας και πέντε της Γ κατηγορίας. Από αυτές οι τέσσερις-πέντε ίσως και μέσα στην εβδομάδα επιλύσουν το πρόβλημα τους (οι τέσσερις είναι στο στάδιο απόκτησης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης), ενώ οι τρεις ομάδες (μια της Β και δύο της Γ) ίσως δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους. Πρόβλημα για το κύπελλο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια ομάδα της Γ κατηγορίας.
Να αναφέρουμε ότι επικαιροποιημένες π.χ. στην ΕΠΣΜ θα πρέπει να κάνουν 33 ομάδες (ανδρικών, παιδικών και εθνικών κατηγοριών) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ακόμη η ΕΠΣΜ είχε αναφέρει ότι για σωματεία τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν μετείχαν στα πρωταθλήματα και επαναδραστηριοποιούνται, να μπορούν να εντάσσονται στο Μητρώο.