Μουντιάλ 2022: Πάνω από 15.000 κάμερες θα παρακολουθούν τους οπαδούς μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

Συντάκτης: Share:

Πάνω από 15.000 κάμερες έχουν τοποθετηθεί στα οκτώ στάδια του Κατάρ για το Μουντιάλ, οι οποίες θα παρακολουθούν τους οπαδούς μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων.

Το Κατάρ προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για να υποδεχθεί στις 20 Νοεμβρίου το Μουντιάλ 2022, με εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο να είναι έτοιμοι να κατακλείσουν τη χώρα της Μέσης Ανατολής για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη διοργάνωση.

Ο ενθουσιασμός μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι μέρες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο θα εφαρμοστούν τεχνολογικές καινοτομίες.

Εκτός του ότι η FIFA είχε γνωστοποιεί πως στα γήπεδα του Κατάρ θα γίνει χρήση του ημιαυτόματου οσφάιντ, με στόχο να είναι οι διαιτητές εντός του γηπέδου και εκείνοι που ελέγχουν το VAR να λαμβάνουν γρηγορότερα και ασφαλέστερα τις όποιες αποφάσεις, περισσότερες από 15.000 κάμερες έχουν εγκατασταθεί στα οκτώ στάδια για να παρακολουθούν τους οπαδούς.

Έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα καμερών ασφαλείας που στηρίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, γνωστή και ως βιομετρική τεχνολογία.

Οι κάμερες θα αναγνωρίζουν και θα ταυτοποιούν τα πρόσωπα των φιλάθλων, στέλνοντας πληροφορίες στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο θα παρακολουθεί για τυχόν απειλές, όπως τρομοκρατία και χούλιγκαν του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, το δίκτυο θα περιλαμβάνει επίσης, drones για την παρακολούθηση του κόσμου στους δρόμους.

Το “κλειδί” είναι η κάρτα Hayya, ένα ψηφιακό έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για να ρυθμιστεί η πρόσβαση στη διοργάνωση. Για να υποβάλουν οι φίλαθλοι αίτηση για την κάρτα Hayya θα πρέπει να προσκομίσουν μια φωτογραφία του διαβατηρίου τους καθώς μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας του προσώπου τους.