Όχι στον ρατσισμό από την Πορτογαλική ομοσπονδία

Συντάκτης: Share:

Τον πόλεμο ενάντια στο ρατσισμό που κάνει την εμφάνιση του σε όλα πλέον τα γήπεδα , ολοένα και συχνότερα , “κήρυξε η πορτογαλική ομοσπονδία με την στήριξη της στον Μούσα Μαρενγκά

Ρατσιστική επίθεση , δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής Μούσα Μαρενγκά , στο παιχνίδι της Γκιμαράες εναντίον της Πόρτο για την 21η αγωνιστική της Liga Nos . O επιθετικός μετά από τη συνεχή ρατσιστική επίθεση που έλαβε τη μορφή ύβρεως , αποχώρησε εξοργισμένος στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης . Αμέσως όλοι οι συμπαίκτες του εξέφρασαν την υποστήριξη προς το πρόσωπο του κάτι που έκανε και η πορτογαλική ομοσπονδία με σχετική ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η πορτογαλική ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο γεγονός, αφού δεν συμφωνεί με ενέργειες ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές».

Ακολούθως, υπογραμμίζεται: «Αυτή η πράξη δεν συμβαδίζει με τις αρχές του ποδόσφαιρου, κατά την οποία ο αθλητής δεν μπόρεσε να υπομείνει τις προβολές και εν τέλει αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτές οι πράξεις ντροπιάζουν το ποδόσφαιρο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το μεγαλείο του οργανισμού της Βιτόρια Γκιμαράες δεν πρέπει να συγχέεται με την μεμονωμένη συμπεριφορά μιας μερίδας ανθρώπων, η οποία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και εν γένει στον αθλητισμό».

Παράλληλα, δίνεται το σύνθημα για τον τερματισμό παρόμοιων πράξεων στο μέλλον: «Η πορτογαλική ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα προκειμένου τέτοιου είδους ρατσιστικά συμβάντα να μην μείνουν ατιμώρητα. Αυτή η μάχη είναι συλλογική, και δεν αφορά χρώματα ή οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να καταφέρουμε να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα».