Όλες οι αποφάσεις του τακτικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας!

Συντάκτης: Share:
Το πρόγραμμα αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής

Στο τακτικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Δευτέρας 13 Ιουλίου 2020 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

1.     Εγκρίθηκε η προκήρυξη πρωταθλημάτων αγων. περιόδου 2020 – 2021. Η έναρξη των αγώνων της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής ορίζεται το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Οκτωβρίου 2020 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ανά εβδομάδα. Τις δηλώσεις συμμετοχής τα σωματεία της Α1 και Α’ Κατηγορίας μπορούν να τις καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και της Β’ και Γ’ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020. 

2.     Εγκρίθηκε η προκήρυξη του 50ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας «Σταύρος Ρεπανάς» της αγων. περιόδου 2020 – 2021. Θα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και προεραιτικά οι ερασιτεχνικές ομάδες ΠΑΕ, της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Η α’ φάση θα διεξαχθεί σε ομίλους των 3 ή 4 ομάδων και οι υπόλοιπες φάσεις μέχρι την ημιτελική θα είναι οι αγώνες νοκ άουτ. Οι ημιτελικοί αγώνες θα είναι διπλοί. Οι πρώτοι αγώνες της α’ φάσης όπου θα συμμετέχουν ξεχωριστά οι ομάδες της Α1, Α’ κατηγορίας και ερασιτεχνικές ομάδες ΠΑΕ θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Σεπτεμβρίου 2020 και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 – 27 Σεπτεμβρίου 2020 θα αγωνιστούν ξεχωριστά οι ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας που θα δηλώσουν συμμετοχή. Για το κύπελλο οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

3.     Εγκρίθηκαν τα υπόλοιπα ποινών που δεν εκτίθηκαν την περίοδο 2019 – 2020 και μεταφέρονται στην αγων. περίοδο 2020 – 2021.

4.     Αποφασίστηκε σ’ όλους τους αγώνες κυπέλλου από την α’ φάση μέχρι τον Τελικό, ότι οι ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν και να αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών και ένας εξ’ αυτών ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 1.1.2002 και εντεύθεν. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

5.     Αποφασίστηκε για τις ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, σ’ όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2002 και εντεύθεν. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

Κάθε αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των ποδοσφαιριστών θα αυξάνεται κατά έναν, όπως  και το έτος γέννησης.

6.     Αποφασίστηκε η μη δημοσιοποίηση των ορισμών των διαιτητών σ’ όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΕΠΣΜ.

7. Οι αγώνες πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά η ΕΠΣΜ έχει το απόλυτο δικαίωμα να ορίζει αγώνες και Δευτέρα ή Τετάρτη ή σε οποιοδήποτε άλλη ημέρα, εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος και σε κάποια αθλητική εγκατάσταση δεν μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες, αν έχει δηλωθεί ως έδρα από πολλές ομάδες.

8. Συζητήθηκε η δημιουργία ομίλου στη Γ’ κατηγορία με ηλικιακό περιορισμό (Κ 17 και Κ 16), στον οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες που δεν έχουν ανδρικό τμήμα.

9. Εγκαιρα και πριν από την έναρξη των αγώνων θα ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των ερασιτεχνικών αγώνων. 

10. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν όλες οι οικονομικές ελαφρύνσεις που αφορούν στα σωματεία όλων των κατηγοριών. 

11. Αποφασίστηκε ποιους προπονητές θα απασχολούν τα σωματεία ανά κατηγορία στα πρωταθλήματα ανδρών και υποδομών και θα αναφέρονται στην αντίστοιχη προκήρυξη. 

 

Scroll Up