Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό ο Ιβάν Σαββίδης δέχεται “πόλεμο” από τους “δεινόσαυρους” της Ελλάδας, οι οποίοι θέλουν να τον διώξουν από τη χώρα…

αυτός παραμένει όρθιος και προχωρά κανονικά τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και τώρα πλέον μπαίνει σε τελική ευθεία η ολοκλήρωση ανακαίνισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος MELITON, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζεται νε πετύχει μια πολύ μεγάλη συμφωνία για τη διαχείριση του  ΜΕΛΙΤΟΝ στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.

Όπως γράφει η ¨Μακεδονία”:

“Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για να αναλάβει το Ηilton την διαχείριση, όχι την ιδιοκτησία,του ξενοδοχείου ΣΙΘΩΝΙΑ που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος Porto Carras, που κατέχει η Belterra, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, είναι θέμα χρόνου να κλειδώσει η συμφωνία με το μόνο που απομένει να ρυθμιστεί να είναι οι τελικές λεπτομέρειες που θα κλειδώσουν την σύμπραξη των δύο ομίλων.

Το κυοφορούμενο deal μέχρι στιγμής δείχνει να εντάσσεται σε μία επιχειρηματική στρατηγική ενταγμένη σε ένα ευρύτερο πλάνο ανάπτυξης του εμβληματικού συγκροτήματος με την διαφαινόμενη σύμπραξη να ανοίγει νέες προοπτικές για το «Σιθωνία», ισχυροποιώντας περαιτέρω το Porto Carras.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται την ώρα που στο ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου, ξεκίνησαν πυρετώδεις κατασκευαστικές εργασίες ανακαίνισης του «Σιθωνία», με στόχο οι «πύλες» να ανοίξουν πάλι το καλοκαίρι του 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία θα προχωρήσει σε υλοποίηση μέρους του master plan, που αφορά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Σιθωνία, με στόχο τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2023. Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν νέου τύπου δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα, νέα εστιατόρια και κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε ανάπτυξη μέρους της Μαρίνας, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2024, καθώς και αναβάθμιση του γκολφ και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων. Την ίδια περίοδο, ξεκινούν και οι εργασίες για την ανάπτυξη της ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ που περιλαμβάνει την αναγέννηση των αμπελώνων και την ανακαίνιση του οινοποιείου και της αίθουσας οινογευσίας.

Έτσι, ένα πρώτο μέρος του master plan για το Porto Carras Grand Resort, που αφορά ήδη αδειοδοτημένες περιοχές, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα. Το κόστος της αυτής της επιμέρους ανάπτυξης εκτιμάται στα 55 εκατομμύρια ευρώ. Η περαιτέρω ανάπτυξη του συγκροτήματος θα προχωρήσει μέσα από το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο της εταιρεία”.