Αλλάζουν τα στάνταρ της καλοκαιρινής προετοιμασίας – πως επηρεάζει η αγωνιστική απραξία

Συντάκτης: Share:
Αλλάζουν τα στάνταρ της καλοκαιρινής προετοιμασίας - πως επηρεάζει η αγωνιστική απραξία

Είτε γίνουν τα πλέι οφ το καλοκαίρι, είτε όχι, είναι δεδομένο πλέον πως αλλάζουν αναγκαστικά και τα στάνταρ της καλοκαιρινής προετοιμασίας που ξέραμε επί τόσα χρόνια.

Είναι μία κατάσταση στην οποία θα βρεθούν όλες οι ομάδες, όπως και ο ΠΑΟΚ. Εφόσον δεν γίνουν τα πλέι οφ, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο παρά την “κάψα” που δείχνει για την πραγματοποίησή τους η Σούπερ Λιγκ, η καλοκαιρινή προετοιμασία θα γίνει κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Θα πρέπει να αναθεωρηθούν προγράμματα ετών. Για πρώτη φορά στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα γίνει προετοιμασία με παίκτες που θα προέρχονται από τετράμηνη πλήρη αγωνιστική απραξία! Αυτό θα αλλάξει εντελώς τον σχεδιασμό που στηρίζονταν σε κάποια στάνταρ τα οποία τα τελευταία χρόνια ιδίως συνέκλιναν προς την κόπωση, αφού οι παίκτες φορτώνονταν με υπερβολικά πολλά παιχνίδια κατά την διάρκεια της σεζόν.

Πώς λοιπόν από το υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα των 50 και 60 παιχνιδιών την σεζόν θα πάμε στο άλλο άκρο και θα ξεκινήσει μία προετοιμασία με παίκτες που θα έχουν παίξει τα μισά παιχνίδια; Eίναι μία απάντηση φυσικά που θα την δώσουν οι αθλητίατροι και εργοφυσιολόγοι κάθε ομάδας και θεωρείται σίγουρο πως θα απασχολήσει και μάλιστα έντονα την επιστημονική κοινότητα των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην αθλητική προετοιμασία τους προσεχείς μήνες.

Scroll Up