Fairplay 96,1 Live

«Από το 2020 ο ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο»

Συντάκτης: Share:

Χρονικά αδύνατη θεωρεί την μετακόμιση του ΠΑΟΚ από την επόμενη χρονιά στο Καυταντζόγλειο, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Σταδίου, Απόστολος Μητιντζής.

Μιλώντας στo «Sfina.gr» επισήμανε, ότι η μεταφορά της έδρας του Δικέφαλου στο Καυταντζόγλειο θα γίνει το νωρίτερο το 2020, δηλαδή, την μεθεπόμενη σεζόν, με το επιχείρημα, ότι τότε – πιστεύει – πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες γκρεμίσματος της Τούμπας, που θα καθιστούν αναγκαία την μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο.

-Κύριε πρόεδρε καλησπέρα και καλές γιορτές. Είχατε κάποια νέα επαφή με την διοίκηση του ΠΑΟΚ για το θέμα ενοικίασης του Σταδίου, λόγω της ανέγερσης της νέας Τούμπας;

«Όχι, δεν είχαμε. Και δεν περιμένω νέα επαφή τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο, διότι, απ’ όσο αντιλαμβάνομαι, ένα πρότζεκτ σαν της Τούμπας είναι πολύπλοκο, δεν γίνεται σε μία νύχτα. Είναι διαδικασίες, που παίρνουν χρόνο και δεν νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ, εάν δεν είναι σίγουρος, θα κάνει κάποια άλλη κίνηση. Αυτό φαντάζομαι, ότι είναι και το σωστό. Γιατί σκεφτείτε, ότι ένα στάδιο εκ βάθρων για να σχεδιαστεί και να χτιστεί κτλ, θέλει τον χρόνο του για την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες δεν θα είναι και λίγες. Πολεοδομίες, αρχαιολογικές υπηρεσίες, όσο και να τα πιέσεις παίρνουν τον χρόνο τους οι διαδικασίες».

-Όταν λέτε «για τον επόμενο έναν χρόνο» τι εννοείται; Ό,τι πιστεύετε πως για το 2019 δεν θα γίνει κάποια κίνηση από πλευράς ΠΑΟΚ για την μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο;

«Ναι, αυτό πιστεύω, ότι για το 2019 δεν θα έχουμε κάτι. Το πιο πιθανό είναι να πάει από το 2020 και μετά».

-Δηλαδή, να γίνει η μετακόμιση από το 2020;

«Ναι και πιο μετά. Από το 2020 να ενδιαφερθεί ο ΠΑΟΚ για το Καυταντζόγλειο, εάν επιλέξουν τέτοια λύση, γιατί όλο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της Τούμπας έχω την εντύπωση, ότι είναι σε ένα λευκό χαρτί».

-Έχουν δρομολογηθεί, όμως, αρκετά. Υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις. Από την μεταβίβαση του περιβάλλοντα χώρου δόθηκαν τέσσερα χρόνια ως χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του έργου.

«Εγώ πιστεύω, ότι για να σχεδιαστεί ένα γήπεδο, να παρθούν οι κατάλληλες άδειες για το γκρέμισμα, το χτίσιμο, όλα όσα χρειάζονται, ακόμα και αν κινηθούν οι διαδικασίες γρήγορα θέλει μία διετία, γιατί δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά».

 

«ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ»

-Για να αρχίσει να γκρεμίζεται η Τούμπα λέτε;

«Ναι, ναι, βλέπω έναν ορίζοντα δύο ετών για οποιαδήποτε μετακόμιση του ΠΑΟΚ. Ακόμα και το κομμάτι του σχεδιασμού δεν είναι κάτι εύκολο. Θα χτιστεί ένα καινούργιο στάδιο με ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει σε προδιαγραφές. Υπάρχουν και διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν για τον περιβάλλοντα χώρο».

-Δηλαδή, λέτε, ότι πιστεύετε, πως θα χρειασθούν δύο χρόνια για να γίνει η μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο και άλλα δύο χρόνια για να χτιστεί το νέο γήπεδο, έτσι ώστε το έργο να είναι εναρμονισμένο με τις προθεσμίες;

«Ναι, ναι. Όλα αυτά, όμως, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είναι δεδομένα, είναι υποθέσεις δικές μου».

-Για να το ξεκαθαρίσουμε θεωρείται σίγουρο πως δεν θα γίνει η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο την επόμενη σεζόν;

«Ναι, αυτό πιστεύω. Δεν έχει κάποια λογική αυτό. Θα είναι ένα θαύμα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

 

«Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΧΤΙΣΤΗΚΕ

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

-Εννοείται, ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να γκρεμιστεί η Τούμπα, ούτως ώστε να υπάρχει λόγος να μετακομίσει ο ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο…

«Ναι, ακριβώς. Χωρίς να είμαι απόλυτος γνώστης, γιατί όπως σας έχω πει έχω πολύ καιρό να μιλήσω με τον ΠΑΟΚ για οτιδήποτε, αλλά η δικιά μου αίσθηση είναι, ότι προς τα εκεί κινούνται τα πράγματα».

-Πότε μιλήσατε για τελευταία φορά με ανθρώπους του ΠΑΟΚ;

«Τον Νοέμβριο του 2017».

-Τότε που καταλήξατε σε ένα προσχέδιο συμφωνίας;

«Ναι, ναι ακριβώς».

-Από τότε δεν υπήρξε νεότερη επαφή;

«Όχι, όχι».

-Κι ούτε είχατε κάποια ένδειξη, ότι επίκειται συνάντηση;

«Όχι, δεν έχω».

-Έχουν μία λογική, πάντως, αυτά που αναφέρεται για τον χρόνο μετακόμισης.

«Κοιτάξτε ως λαός είμαστε ανυπόμονοι και ενθουσιώδεις, αλλά η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία νύχτα. Είναι πράγματα που παίρνουν χρόνο και οφείλουμε να τα κατανοήσουμε».