Αποκλείστηκε… μόνος του

Συντάκτης: Share:

Είναι ξεκάθαρο πως ο αποκλεισμός στην Ευρώπη ήρθε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα της λογικής του Λουτσέσκου, ότι δίνεται προτεραιότητα στον στόχο του πρωταθλήματος και αυτομάτως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε… μόνος του. Η ήττα με 1-3 από την Μπάτε στην Τούμπα ολοκλήρωσε την αποτυχημένη φετινή πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν τόσο κακή η εμφάνιση των παικτών του Λουτσέσκου, που οι 20.000 φίλοι του ΠΑΟΚ στην εξέδρα έφτασαν στο σημείο να τους αποδοκιμάσουν!

Το κλίμα στις εξέδρες γύρισε και πάλι υπέρ τους, γιατί ο κόσμος είδε προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα την Μπάτε, μείωσε το σκορ με τον Πρίγιοβιτς και βοηθήθηκε από τις αλλαγές των Ουάρντα και Άκπομ και την αποβολή του Σίγκνιεβιτς στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Δεν μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι παραπάνω από τον αποκλεισμό. Ο Λουτσέσκου ουσιαστικά πέταξε… λευκή πετσέτα από την αρχή του ομίλου.

Επειδή ακολουθούσε το ντέρμπι με την ΑΕΚ κατέβασε το πρωτότυπο 6-4-0, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, με τον Πέλκα φορ κόντρα στην Τσέλσι στο πρώτο ματς της Τούμπας. Έπαιξε κανονικά στο Μπορίσοφ και κέρδισε άνετα επειδή το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν με τον Απόλλωνα.

Με την Βίντι έκανε ροτέισον γιατί ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με την Βίντι στην Ουγγαρία έκανε ξανά ροτέισον γιατί μετά από μερικές μέρες αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό στην Τούμπα! Ακόμα και με την Τσέλσι στο Λονδίνο προφύλαξε βασικούς παίκτες γιατί ακολουθούσε το ματς στην Λαμία! Ο αποκλεισμός ήταν απόλυτα λογική συνέπεια.

Ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα με τον ΠΑΟΚ της Ελλάδας και δίκαια αποκλείστηκε.

Ο Γερμανός διαιτητής Βελτς δεν έκανε λάθη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης 6, Μάτος 5, Βαρέλα 5, Κρέσπο 5, Βιεϊρίνια 3 (46′ Τόσκα 5), Μαουρίσιο 4, Κάνιας 3, Ζαμπά 6, Πέλκας 4 (53′ Άκπομ 7), Λημνιός 4 (46′ Ουάρντα 7), Πρίγιοβιτς 7.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Αλεξέι Μπάχα): Σερμπίτσκι 7, Ριός 8, Βολκόφ 7, Πολιάκοφ 7, Φιλίποβιτς 6, Μπάχα 7, Ντραγκούν 7 (88′ Γιαμπλόνσκι -), Ίβανιτς 7, Σκάβις 8 (83′ Γκορντέιτσουκ 6), Στάσεβιτς 7, Σίγκνιεβιτς 8.