ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο αποκαλυπτικός διάλογος Φερέιρα και παικτών για την τακτική – το “χάσμα” και το φιλότιμο

Συντάκτης: Share:

Η αδυναμία συνεννόησης και εύρεσης κοινού τόπου ήταν το συμπέρασμα και της χθεσινής κουβέντας Αμπέλ Φερέιρα και παικτών στο περιθώριο της προπόνησης του ΠΑΟΚ.

Το βασικό ερώτημα που έθεσε ο Πορτογάλος προπονητής στους παίκτες ήταν το εξής: “Θεωρείται ότι το πρόβλημα της κακής μας εμφάνισης στην Ξάνθη ήταν αγωνιστικό, δηλαδή, θέμα πειθαρχίας της ομάδας και λανθασμένης τακτικής, ή ήταν η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, θέλησης και πάθους για να κερδίσετε το παιχνίδι;”.

Ορισμένοι από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως “ήταν και θέμα πάθους, θέλησης και έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, αλλά, όταν παίζουμε με πέντε παίκτες πίσω στην άμυνα και με έναν επιθετικό στην Ξάνθη, θεωρούμε ότι ήταν και θέμα τακτικής”.

Εννοούσαν ως πέμπτο στην άμυνα τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που είχε οδηγίες από τον Φερέιρα να ενεργεί ως τρίτος στόπερ, παίζοντας “κλειδωμένος” λίγο μπροστά από το κέντρο της οπισθοφυλακής, γεγονός που δυσκόλευε πολύ την δημιουργία του παιχνιδιού.

Όχι, η τακτική ήταν σωστή” τους απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ο Φερέιρα, χωρίς να δεχθεί καν αντίλογο. Επέμεινε στις επιλογές του και απέδωσε την ήττα στην έλλειψη συγκέντρωσης από την πλευρά τους. Είναι δυνατόν να μην “ξενερώσουν” μετά ο παίκτες; Όταν την μία στιγμή τους ζητάει την γνώμη του και την άλλη την… γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων σου, τι να σκεφτούν; Ό,τι θα βγάλουν συνεννόηση;

Βλέποντας το ξεκάθαρο “χάσμα” αντίληψης μεταξύ προπονητή και παικτών άνθρωποι μέσα από το τιμ της ομάδας, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο, προσπάθησαν να… χτυπήσουν τους παίκτες στο φιλότιμο και να τους κάνουν να παίξουν από δω και πέρα για την ομάδα, για τους εαυτούς τους και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που τους ακολουθεί παντού. Είναι και η μόνη ελπίδα ανάκαμψης, πλέον, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης και των πλέι οφ!