Αποστολίδης : “Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν το μαγικό “Κ” στο όνομά τους”

Συντάκτης: Share:
"Ο Ολυμπιακός συνήθιζε να κλέβει πρωταθλήματα, τώρα ζορίζεται..."

Για τις εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Μπάμπης Αποστολίδης.

Ο γνωστός ποινικολόγος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ) αναφέρθηκε στην στάση του Ερντογάν αλλά και στις καλές σχέσεις που θα πρέπει να έχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ λόγω της κοινής τους καταγωγής από την Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά όσα είπε :

«Μαύρη μέρα για την ορθοδοξία σήμερα. Δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν οι Τούρκοι και προσεύχονται κάτω από το βλέμμα της Παναγίας μέσα στην Αγία Σοφία. Πάντα ήταν ένας βάρβαρος λαός, αυτή είναι η αλήθεια. Το είδαμε και το βλέπουμε παντού. Από την Κύπρο που την έβαψαν στο αίμα, αυτά που κάνουν στην Συρία, οι Αρμένιοι ξέρουν τι τράβηξαν από αυτούς. Δεν μπορεί κανείς να μην παρασυρθεί σε εθνικιστικές κορώνες με αυτούς. Περιμένουν χιλιάδες Μουσουλμάνοι να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία, δεν σας φαίνεται τρελό; Αυτοί έχουν 150.000 Τζαμιά και περιμένουν να πάνε εκει; Αυτό δείχνει ότι είναι βάρβαρο αυτό. Έχουμε έναν φασίστα – ψυχοπαθή Ερντογάν που θέλει να δείξει ότι είναι μεγαλύτερη μορφή από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε παράκρουση, αλλά σύντομα έρχεται η ώρα του. Παραπάνω δεν θέλω να πω…

Έχουμε ενστάσεις και σκέψεις για αυτό το θέμα. Εκεί είναι η κοιτίδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκεί ο Πατριάρχης μας χρειάζεται. Να δίνουμε παρουσία και μαρτυρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνουμε στην Πόλη και θα τους αφήνουμε τα λεφτά μας, αλλά ο Πατριάρχης, μας χρειάζεται. Χρειάζεται τον Έλληνα και να προσεύχεται στον Άι Γιώργη. Σε αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε μια ευέλικτη πολιτική. Να πηγαίνουμε έστω και αυθημερόν στην Πόλη, να παίρνω και το… σάντουιτς μαζί μου για να τους αφήνω ούτε ένα ευρώ εκεί!
Καλά κάνει ο Ζορπίδης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας είναι μια καλή κίνηση γιατί τον Τούρκο τον ενδιαφέρει ο… παράς. Τίποτα περισσότερο, αλλά αυτοί θέλουν να εξαφανιστεί το Πατριαρχείο από εκεί. Ο Πατριάρχης της Μόσχας καραδοκεί και είδατε ότι από την Ρωσία δεν ήταν οι δηλώσεις.. .σφοδρές. Ο Πούτιν μας είπε λίγο πολύ… καλά κάνουν οι Τούρκοι. Ο καλύτερος σύμματος της Ελλάδας είναι ο Ερντογάν και ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών της χώρας μας!

Οι Τούρκοι είναι ένας θρασύδειλος λαός και το ξέρουμε καλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Ερντογάν μετράει… μήνες και αυτό θα το δείτε. Σε χωριά κρυπτοΧριστιανών έχω πάει αλλά δεν λέω ονόματα για να μην στοχοποιήσω, κατέβαινα σε υπόγεια 20 και 30 μέτρα, βλέποντας καντήλια και εικόνες της Παναγίας. Υπάρχουν χιλιάδες κρυπτοΧριστιανοί στον Πόντο ακόμα και σήμερα. Μια γιαγιά τότε μου είχε πει «εσείς είστε από εμάς ή εμείς είμαστε από εσάς;».

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν αυτό το «Κ» που ότι μας χωρίζει αγωνιστικό, είναι πολύ και φοβερό «Κ». Ας παραμερίσουμε τις.. βλακείες για τα Κύπελλα και τα πρωταθλήματα και ας δουμε ότι μας ενώνει η Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να το τιμήσουμε αυτό και εμείς και οι ιδιοκτήτες των δυο ομάδων”.

Scroll Up