Αυτός είναι ο εισηγητής του ΣτΕ που αντικαταστάθηκε!

Συντάκτης: Share:

Περισσότερες λεπτομέρειες για την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής από το ΣτΕ αλλά και για την… αλλαγή εισηγητή την παραμονή της έκδοσης της απόφασης δίνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, μέσα από τηλεγράφημα του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο σύμβουλος επικρατείας, Γεώργιος Τσιμέκας απέρριψε το αίτημα των δυο ομάδων.

 

Πιο συγκεκριμένα το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει:

«Ειδικότερα, η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το ΣτΕ, με το αιτιολογικό ότι οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

 

Συγκεκριμένα, η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον κ. Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ΄ Τμήματος, αντιπρόεδρος Δημήτριος Σκαλτσούνης δήλωσε κώλυμα.

 

Παράλληλα, κώλυμα δήλωσε και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτριος Μακρής ο οποίος είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ομάδες. Στην θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

 

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εξεταστεί από το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα των δύο ομάδων για έκδοση απόφασης αναστολής.

 

Τέλος, οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ θα συζητηθούν στην 7μελή, αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη».