Εδώ Απελντοορν μέρα νο1 : Η πιο σημαντική προετοιμασία της δεκαετίας

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Είτε σας αρέσουν οι μεταγραφές – ο σχεδιασμός του φετινού καλοκαιριού, είτε όχι ένα είναι σίγουρο και αδιαμφισβήτητο.

Αποστολή στο Απελντοορν ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

Το φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Απελντοορν θα είναι με διαφορά από την δεύτερη η πιο σημαντική και ξεχωριστή  της τελευταίας δεκαετίας.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 365 μέρες ο ΠΑΟΚ τέτοια εποχή δεν είχε ανακοίνωση… μισό παίκτη, δεν είχε τεχνικό διευθυντή, πολλά… δεν γενικά.

Φέτος όλο το έργο είναι αλλιώς!

Ο Ζοσέ Μπότο μέχρι στιγμής έχει φέρει τους Σοάρες, Κουαλιάτα, Ντάντας, Κάργας ενώ ανανέωσαν οι Βιεϊρίνια – Σβαμπ και τελευταίος ήρθε να προστεθεί και ο Μπίσεσβαρ. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την ενεργοποίηση της οψιόν του Σάστρε αλλά και τους Κοτάρσκι – Αντρέ Ρικάρντο, οι οποίοι λογίζονται ως παίκτες του Δικεφάλου και αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθούν εφόσον έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα χαρτιά…

Συνολικά, δέκα κινήσεις έγιναν στη σκακιέρα του ΠΑΟΚ μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα που αποτελούσε πρόκληση για όλους.

Αν αυτές οι κινήσεις θα αποδώσουν εντός γηπέδου, είναι κάτι που θα φανεί και θα κριθεί στην πορεία, νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε αυτο ή έστω σχεδόν όλοι. Το μόνο βέβαιο είναι πως σε αυτήν την πρώτη ανάγνωση των πεπραγμένων, οφείλει κανείς να παραδεχθεί πως για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ δείχνει πως μπορεί και απεγκλωβίζεται από παθογένειες του παρελθόντος και εμφανίζει σπουδαία αντανακλαστικά στην ποδοσφαιρική αγορά σε μία τόσο πρώιμη φάση που οι περισσότεροι σύλλογοι κινούνται άκρως συντηρητικά.

Και το αξιοσημείωτο δε είναι πως στα σκαριά βρίσκονται ακόμη 1-2 κινήσεις, με τον Ζοσέ Μπότο να παλεύει και την υπόθεση του Κάλεντ Νάρεϊ και στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν πως… προσεχώς θα έχουν ευχάριστα.

Μην απορήσει -λοιπόν- κανείς αν η παρέα στο Άπελντοορν μεγαλώσει τις επόμενες ημέρες, με τα βλέμματα πια να συγκεντρώνονται στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος δεν είναι άγνωστος όμως για πρώτη φορά όμως θα κληθεί να «κολυμπήσει» σε άγνωστα για εκείνον νερά εντός του ΠΑΟΚ και να διαχειριστεί σωρεία αλλαγών. Και οι επόμενες 14 ημέρες αναμφίβολα προμηνύονται συναρπαστικές ως προς τον τρόπο που θα κληθεί ο Ρουμάνος να βάλει τις βάσεις, ξεκινώντας να «μοντάρει» το υλικό του, κινούμενος ηλικιακά και σε άλλα γκρουπ…

Στην Ολλανδία, βάσει της αυτοψίας που έκανε το SFINA.GR χθες (26/06) σε ξενοδοχείο και προπονητικό κέντρο, τα πάντα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο… σπίτι του. Ακόμη και ο καιρός, βάσει των εκτιμήσεων, φαντάζει σύμμαχος της σκληρής δουλειάς παικτών και Λουτσέσκου.

Ο τρόπος που κινείται ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν, δεν προμηνύει μία εύκολη σεζόν στην εξέλιξή της, κάθε άλλο, αλλά είναι τόσο σημαντικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό, να ξέρεις πως και προς τα που θέλεις να κινηθείς, κάνοντας κάθε φορά ένα μικρό βήμα.

Από σήμερα αρχίζει μια προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες και θα την ζήσουμε παρέα με όλες τις λεπτομέρειες μέσα από το SFINA.GR. Stay tuned!