Έλεγαν και τι δεν έλεγαν…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλη εσωστρέφεια, κατήφεια και απογοήτευση ειδικά μετά την απροσδόκητη ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μέχρι ενός σημείου είναι κατανοητά όλα αυτά, αφού πέραν της ήττας από τον ΠΑΣ φέτος ο ΠΑΟΚ έπρεπε να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες όπως ανθηρά οικονομικά, απώλειες από τον ΟΣΦΠ και πολύ γκρίνια στους υπόλοιπους.

Ξεκίνησε δυναμικά με τρεις μεταγραφές όπου οι δύο ήταν με συμβόλαια άνω του 1.000.000 ευρώ όταν πριν (λόγω FFP) το «ταβάνι» ήταν οι 600.000 ευρώ. Ξαφνικά τραβήχτηκε ένα χειρόφρενο. Απότομο κιόλας. Ένας μήνας χωρίς κίνηση και όλες οι κινήσεις μετά δανεισμοί. Επίσης αποτυχία απόκτησης ενός παίκτη πίσω από τον επιθετικό.

Αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή του ιδιοκτήτη. Είναι ακατανόητη απόφαση στην πλειονότητα, αλλά αυτή είναι. Για ποιο λόγο όμως είναι ακατανόητη;

Γιατί μιλάμε (και το ξέρουν και όλοι οι άλλοι) για τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναλογικά με τα χρόνια που είναι σε αυτό και με τα όσα (δεν) έχει εισπράξει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως άλλοι… δήθεν επενδυτές.

Το ότι μπορεί να μην κατανοούμε μια απόφαση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιστεύουμε την αισχρή προπαγάνδα που κάνουν τα «χρωματισμένα» ΜΜΕ.

Και τι δεν γράφτηκε – ακούστηκε; Δεν είναι καλά στην υγεία του ο Σαββίδης, πουλάει και φεύγει από την Ελλάδα, τον χτύπησε οικονομικά η κρίση…

Λες και ήταν άλλος αυτός που έδωσε 250.000.000 ευρώ πριν λίγους μήνες για το Πόρτο Καρράς, λες και δεν εξαγόρασε το ποσοστό των συμπαικτών της κοινοπραξίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λες και έχει σταματήσει να επενδύει στην χώρα γενικότερα.

Δεν γίνεται να υπάρχει κόσμος που πιστεύει τα ψέματα και τις φήμες που βγαίνουν από τα ΜΜΕ κάποιου που δεν έχει ρίξει ευρώ στην Ελλάδα και έχει όλα του τα καράβια σε ξένο νηολόγιο.

Σεβασμός στην προσφορά του Ιβάν Σαββίδη και το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο με τα χρήματα αλλά με την παρουσία του άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Θα έρθει η ώρα θα καταλάβουμε το γιατί πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις το καλοκαίρι σχετικά με το ρόστερ της ομάδας και το χειρόφρενο που τράβηξε.

Η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη χθες στα στελέχη του OPEN φέρνει ηρεμία και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Αυτό ήθελε ο κόσμος, έπρεπε να βγει να μιλήσει ο ίδιος για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από όσους τόσο καιρό τον είχαν… στείλει, ίσως επειδή είναι ο ευσεβής τους πόθος.

Δεν έχουν σημασία οι τίτλοι μόνο, αλλά οι αξίες που πρεσβεύει ένας σύλλογος. Το γεγονός ότι βγήκε – έστω και με καθυστέρηση – ο Σαββίδης μπροστά και είπε ατάκες που θα μείνουν, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα έρθουν οι νίκες μέσα στο γήπεδο και οι επιτυχίες, αλλά οι χαρές ξεκινάνε εκτός γηπέδου για να μεταφερθούν στην συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο.

Το τι λένε οι «απ’έξω», οι κατά φαντασία ΠΑΟΚτσηδες, τα πληρωμένα ΜΜΕ, οι πολιτικοί, τα ραδιόφωνα δεν πρέπει να αγγίζει κανέναν εντός του οργανισμού ΠΑΟΚ.

Υπομονή και στήριξη, αυτό χρειάζεται τώρα όλη η ομάδα. Από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι τον πιο μικρό σε ηλικία παίκτη της ομάδας.