Φάκελος Φερέιρα: η τακτική και ο λαϊκισμός που στράφηκε εναντίον του

Συντάκτης: Share:
Φάκελος Φερέιρα: η τακτική και ο λαϊκισμός που στράφηκε εναντίον του

Επί τη ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος ενόψει των πλέι οφ ας δούμε πιο σφαιρικά την περίπτωση Φερέιρα.

Συνοπτικά, χωρίς βαθυστόχαστες και κουραστικές αναλύσεις, τα λάθη που τον έφεραν στην δύσκολη θέση, από την οποία πασχίζει να βγει, εντοπίζονται σε δύο τομείς.

Σε θέματα τακτικής επιλογής και νοοτροπίας – συμπεριφοράς.

ΤΑΚΤΙΚΗ

Προσπάθησε – και προσπαθεί ακόμα – να αλλάξει έναν επιτυχημένο και νικηφόρο τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο οι παίκτες είχαν συνηθίσει. Αυτό δεν ήταν κατ’ ανάγκη κακό, αλλά έπρεπε να του εξηγήσουν, όταν ανέλαβε, πως σε έναν ΠΑΟΚ που ήθελε να ξαναπάρει το νταμπλ δεν υπήρχε χρόνος για να το κάνει. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μόνο η νίκη και πολλές φορές δεν είναι ούτε αυτή αρκετή, αλλά χρειάζεται να συνοδεύεται και από πολλά γκολ και θέαμα.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο αντίκτυπος της προσπάθειάς του με διάφορες ενέργειές του και δηλώσεις του, να βγάλει την δημόσια εικόνα του οπαδού του ΠΑΟΚ για να “κερδίσει” τον κόσμο της ομάδας, τελικά στράφηκε εναντίον του. Απόδειξη ήταν… το ταμπούρλο που χτύπησε στον Βόλο και η κόντρα του με την κερκίδα στον αγώνα του δευτέρου γύρου με την ίδια ομάδα.

Οι οπαδοί είναι μία κατηγορία, όσοι εργάζονται στον σύλλογο είναι μία άλλη. Η ανάμειξη των δύο πραγμάτων οδηγεί στον λαϊκισμό και είναι αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη. Μιλάμε για βασικούς κανόνες ποδοσφαίρου που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Scroll Up