Η διένεξη με την Κυβέρνηση και η νέα Τούμπα – δεν στάλθηκε ο φάκελος, ποιοι είναι οι τρεις λόγοι

Συντάκτης: Share:

Εύλογα μετά τα τελευταία γεγονότα επικρατεί στασιμότητα στο θέμα της νέας Τούμπας, αφού ο επίσημος ΠΑΟΚ είναι στα “χαρακώματα” με την Κυβέρνηση.

Ο φάκελος του ειδικού χωρικού σχεδίου δεν έχει αποσταλεί ακόμα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως μάθαμε, αν και έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες. Θεωρείται άτοπη οποιαδήποτε συζήτηση αυτή την στιγμή για την νέα Τούμπα, λόγω της διένεξης που υπάρχει με την Κυβέρνηση και ιδίως με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μετά την γνωμοδότηση της ΕΕΑ.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι δεν ευνοεί η συγκυρία για να προχωρήσουν οι κινήσεις της νέας Τούμπας για τους εξής προφανείς, όπως λένε οι πληροφορίες, λόγους.

Πρώτον, δεν μπορεί από την μία να καταγγέλλει ο επίσημος ΠΑΟΚ ευθέως τον Αυγενάκη ως “φερέφωνο” του Ολυμπιακού και από την άλλη να κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί του και να διαπραγματεύεται το θέμα ενοικίασης του Καυταντζογλείου, για το οποίο είναι αρμόδιο το Υπουργείο Αθλητισμού.

Δεύτερον, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην σημερινή Κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ο κίνδυνος διαρροών του υλικού του νέου γηπέδου σε χέρια που θα θελήσουν να προκαλέσουν πρόβλημα σε ένα έργο ιστορικής πνοής για τον ΠΑΟΚ.

Και τρίτον, περιμένουν στον ΠΑΟΚ έστω μία κίνηση καλής θέλησης από την πλευράς της Κυβέρνησης που θα δείξει ότι υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την νέα Τούμπα. Ποια είναι αυτή; Η κατάθεση τροπολογίας που θα λύνει τα νομικά εμπόδια στο θέμα του Καυταντζογλείου επιτρέποντας τον συμψηφισμό δαπάνης για έργα με το συμφωνηθέν ενοίκιο.