Η δικαίωση της οικογένειας Σαββίδη στην επιλογή Σφιντέρσκι – ο τριπλασιασμός της αξίας του

Συντάκτης: Share:

Έναν επιπλέον λόγο να νιώθουν χαρούμενοι και περήφανοι για τα φετινά επιτεύγματα και την εξέλιξη του Κάρολ Σφιντέρσκι έχουν ο Ιβάν και ο Γιώργος Σαββίδης.

Νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι από την μεταγραφή του Πολωνού στράικερ, γιατί ήταν μία δική τους επιλογή πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν τον ξεχώρισαν από μία σειρά άλλων προτάσεων και εισηγήσεων που είχαν πέσει τραπέζι για τον αντικαταστάτη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η αποχώρηση του Σέρβου φορ ήταν αιφνιδιαστική, τα χρονικά περιθώρια στενά, αφού βρισκόμασταν στο μέσο μίας σεζόν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε το νταμπλ και έπρεπε να ληφθεί μία γρήγορη απόφαση.

Ο σύμβουλος της διοίκησης – τότε – Λούμπος Μίχελ, κατόπιν παραίνεσης του μάνατζερ του Κάρολ, Μάριους Πιεκάρσκι, πήγε στην Πολωνία και παρακολούθησε ζωντανά αγώνα της Γιαγκελόνια στον οποίο ο πελάτης του πέτυχε δύο γκολ.

Ο Μπράνκο είχε προτείνει τον Βραζιλιάνο φορ Μπονατίνι, ο Λουτσέσκου τον Κεσέρου και ο Μίχελ στην τελική σύσκεψη τον Σφιντέρσκι. Η οικογένεια Σαββίδη έδωσε την έγκρισή της για τον Σφιντέρσκι, παρότι ήταν στο παιχνίδι και η Τζένοα με αποτέλεσμα η τιμή της αγοράς του από την Γιαγκελόνια να φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Ήδη, έξι μήνες αργότερα (τον περασμένο Αύγουστο) στα γραφεία της Τούμπας ήρθε πρόταση από ομάδα του εξωτερικού με τα διπλά (πέντε εκατ. ευρώ) η οποία απορρίφθηκε από την οικογένεια Σαββίδη. Η αξία του Πολωνού πολλαπλασιάστηκε. 

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την επιλογή και τώρα πλέον εάν πουληθεί στο κατάλληλο τάιμινγκ ο Σφιντέρσκι θα φέρει τουλάχιστον τα τριπλάσια χρήματα από την αγορά του στον ΠΑΟΚ.

Scroll Up