Η ευκαιρία του Φερέιρα – η ξεροκεφαλιά δεν κάνει καλό

Συντάκτης: Share:
Η ευκαιρία του Φερέιρα - η ξεροκεφαλιά δεν κάνει καλό

Το φετινό αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι εδώ και καιρό.

Είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται. Ο 41χρονος Πορτογάλος προπονητής ήρθε υπογράφοντας “ηγεμονικό” κλειστό 3ετές συμβόλαιο. Ανέλαβε μία ομάδα που ήταν αήττητη επί δύο χρόνια και είχε κατακτήσει το νταμπλ. Πήρε μία καλοκουρδισμένη μηχανή και δείχνοντας αλαζονεία θέλησε να την χαλάσει και να την φτιάξει ξανά από την αρχή, παρεμβαίνοντας βίαια, στον τρόπο ανάπτυξής της. Το αποτέλεσμα ήταν ένα… μπάχαλο.

Οι παίκτες είναι αλήθεια ότι προσπάθησαν πολύ να αφομοιώσουν την νέα φιλοσοφία, αλλά δεν τους έβγαινε… Είχαν συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού. Τους πρώτους μήνες της σεζόν η ομάδα κύλησε χάρη στους αυτοματισμούς της τελευταίας 3ετίας και στην εμφανή διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους της σε επίπεδο ποιότητας παικτών.

Στη συνέχεια ήρθε η πρώτη ήττα από την Άρη, χάθηκε η ηρεμία και κλυδωνίστηκε η ψυχολογία των παικτών. Ο Αμπέλ Φερέιρα επέμεινε στο δικό του μοτίβο παιχνιδιού με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία και η “χημεία” της ομάδας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις του. Η ξεροκεφαλιά δεν κάνει καλό. Αν αφήσει τους παίκτες να λειτουργήσουν με βάση τους αυτοματισμούς των τελευταίων χρόνων η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι σίγουρη. Η ομάδα από απόψε πρέπει να μπει στον “αυτόματο πιλότο”. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Έχει μία ευκαιρία, ας την αξιοποιήσει.

Scroll Up