Η… λαίλαπα του κορωνοϊου φέρνει σύγχυση

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η… λαίλαπα του κορωνοϊου φέρνει σύγχυση

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε για την αγωνιστική περίοδο 2020/21 ότι αναστέλλεται ο έλεγχος βιωσιμότητας ή “πλάνο βιωσιμότητας” όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι στην Ελλάδα.

 

Μια απόλυτη λογική κίνηση από τη στιγμή που ουδείς ειλικρινά μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή τι θα αφήσω πίσω της αυτή η “λαίλαπα” του κορωνοϊού στα χρηματοοικονομικά στοιχεία των συλλόγων, ακόμα και όταν φέρνουμε στο μυαλό μας μεγάλες ομάδες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

Είναι αδύνατο για όλους να υπάρχει αυτή τη στιγμή μία σταθερή πρόβλεψη για το ποια θα είναι τα έσοδα των ομάδων, ποιες αναπροσαρμογές θα χρειαστεί να γίνουν προς τα κάτω σε συμφωνίες με χορηγούς, πως θα αλλάξουν οι κατηγορίες των εξόδων ή ακόμη και των περικοπών σε συμβόλαια που μελετούν απολύτως λογικά κάποιοι σύλλογοι.

 

Είναι ξεκάθαρο πως όλα θα πρέπει να αξιολογηθούν από μηδενική βάση, καθώς δεν γίνεται καμία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία σε αυτή τη φάση να καταρτίσει προϋπολογισμό και άπαντες βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, για αυτό και υπάρχει γενικότερη… σιωπή. Για αυτό αποφασίστηκε η αναστολή κατά ένα χρόνο του συγκεκριμένου κριτηρίου και του ελέγχου για το Financial Fair Play, επειδή η ΟΥΕΦΑ έχει πάρει από νωρίς τα μηνύματα κυρίως από τους δικούς της χορηγούς και από τα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν προπληρώσει για να δείξουν τις διοργανώσεις της.

 

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για όλο τον πλανήτη και όλα αλλάζουν καθημερινά. Όλα επανεξετάζονται σε συνδυασμό με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σχεδόν από 24ωρο σε 24ωρο, από την πανδημία. Όλες οι ομάδες, όπως και ο ΠΑΟΚ, παρακολουθούν με ανησυχία μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου πάντως, περιμένουν τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ για οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση.

Scroll Up