Η μετάθεση για το FFP και ο μονόδρομος

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η μετάθεση για το FFP και ο μονόδρομος

Η ΟΥΕΦΑ αναμένεται να μεταθέσει για το μέλλον τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν, λόγω κορωνοϊού και αυτή είναι μια είδηση που υποδέχονται στον ΠΑΟΚ με μεγάλη ικανοποίηση.

 

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι & το Casino σου: Κορυφαία Jackpots & δημοφιλή slots ΕΔΩ!

 

«Ανοικτό» θέμα με το Financial Fair Play έχει ο ΠΑΟΚ και τα νεότερα από τη Νιόν προβάλουν ως ένα μεγάλο «συν», στην προσπάθειά του να αποφύγει οποιεσδήποτε επιπλοκές και να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την επόμενη σεζόν. Ξέχωρα φυσικά από τις ενέργειες που ο ίδιος κάνει και αποσκοπούν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η ΟΥΕΦΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατεθούν για το μέλλον οι προθεσμίες για την αδειοδότηση των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι αδύνατο να οριστικοποιηθούν άμεσα ποιες θα συμμετάσχουν από κάθε χώρα του χρόνου στα Κύπελλα Ευρώπης, αφού τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει επιπλέον χρόνος να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με το FFP.

 

Γενικότερα η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να δώσει μια ανάσα στους ήδη πολύ πιεσμένους συλλόγους και είναι μια καλή είδηση. Όμως, κι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ακόμη και έτσι στον ΠΑΟΚ είναι ειλημμένη η απόφαση σε ριζικές αλλαγές προκειμένου να μπορούν να κοιτάξουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους, μετά από το διάστημα αυτό που ο πλανήτης ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό.

 

Στην Τούμπα γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να «παίξουν» στο θέμα του FFP, η πίεση ήταν έντονη στη τελευταία χειμερινή μεταγραφική περίοδο, γι’ αυτό ο σύλλογος (μετά από τόσους οδυνηρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και τη μέτρια πορεία πριν δύο χρόνια) θα πρέπει να παρουσιάσει έσοδα και όχι μόνο έξοδα. Δεν αρκεί να βάζει κάθε τρεις και λίγο ο Ιβάν Σαββίδης το χέρι στην τσέπη.

 

Είναι απαραίτητο να γίνει ένας εξορθολογισμός στο συνολικό κόστος του μπάτζετ, παράλληλα με τις όποιες πιθανές πωλήσεις (αν και το τοπίο που διαμορφώνεται δεν ευνοεί κάτι τέτοιο) να υπάρξει μια προσπάθεια να συμμαζευτούν τα οικονομικά της ομάδας και η νέα «επένδυση» να γίνει με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, μια μεγαλύτερη ποδοσφαιρική λογική, μακριά από την αλόγιστη σπατάλη των τελευταίων ετών.

Scroll Up