Η θέση του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό για την καταγγελία κατά της ΕΕΑ

Συντάκτης: Share:
ΠΑΟK: «Μέχρι το CAS για την πλήρη δικαίωση»

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης για μη αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της Σούπερ Λιγκ να μην αποβάλλει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία κατά τον ισχυρισμό τους παραβιάζει το άρθρο 35 του ΚΑΠ. Το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύει προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Η γραμμή τόσο του ΠΑΟΚ αλλά και της Ξάνθης ήταν ξεκάθαρη. Η προσφυγή δεν αφορά απόφαση αθλητικού οργάνου αλλά της ΕΕΑ.

«Ουδεμία προσφυγή μας έγινε κατά πράξης, απόφασης, ερμηνείας, απόφασης που να προέκυψε από όργανο του ποδοσφαίρου. Τι μας λέει η καταγγέλουσα; Στα μεν πειθαρχικά όργανα μας έλεγαν ότι οι τακτικοί δικαστές δεσμεύονται από το πόρισμα. Δεν θέλω να πω άλλα, ξέρουμε από ποιους στελεχώθηκε η Επιτροπή. Αμφισβητούμε και τη διαδικασία και το συμπέρασμα της ΕΕΑ. Στο ΣτΕ προσβάλαμε την πρόσληψη ενός μέλους της ΕΕΑ, του κ. Φαραντούρη. Το ΣτΕ κοινοποίησε τη δική μας προσφυγή μόνο σε αυτόν και ήρθε ο Ολυμπιακός και έκανε παρέμβαση.

Ουδεμία διαφορά που ανέκυψε από πειθαρχικά όργανα, προσβάλαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν προσβάλαμε ποτέ απόφαση από αθλητικό ποδοσφαιρικό όργανο. Να μας πουν αν μπορούμε να προσβάλουμε πουθενά, μία φορά να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση.

Δεν ανέκυψε διαφορά από εδώ, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ζητάει το 35. Ξέρετε πόσες προσφυγές μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ αν ακολουθήσει την τακτική του εδώ προσφεύγοντος;» ανέφερε ο νομικός του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας.

Μαυρομμάτης: «Δεν τίθεται θέμα παραβίαση εφαρμογής κανόνων της ΕΠΟ»

«Ο Ολυμπιακός μας είπε ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάμε διοικητικά δικαστήρια, ότι είναι αθλητική διαφορά. Μετά μας είπε ότι είστε υποχρεωμένοι να δεχτείτε αυτό που λέει η Επιτροπή. Ήταν ο μόνος δρόμος που είχε ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει μια απόφαση οργάνων της διοίκησης με πολλές ελλείψεις.

Υπάρχει ένα ζήτημα, μετά την απαλοιφή του άρθρου 30 του ΚΑΠ που προέβλεπε πολυιδιοκτησία, είναι θέμα ερμηνείας. Στον Πειθαρχικό κώδικα γίνεται αναφορά για ανάκληση πιστοποιητικού που δεν έχουμε σε αυτή την περίπτωση. Η απόφαση της ΕΕΑ, που κατά την άποψη μας, δεν θα έπρεπε καν να εξεταστεί από όργανα της ΕΠΟ, δεν γίνεται να μην μπορεί να προσβληθεί σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια. Δεν τίθεται θέμα παραβίαση εφαρμογής κανόνων της ΕΠΟ. Δεν προέκυψε θέμα παρακώλυσης της διαδικασίας στα αθλητικά δικαστήρια. Ορθά έχει γίνει χρήση από ΠΑΕ στο παρελθόν, του δικαιώματος προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για αποφάσεις της ΕΕΑ, ακόμη και από τον Ολυμπιακό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Scroll Up