ΚΕΔ: «Έγινε λάθος, ζήτησαν συγγνώμη οι διαιτητές, εκτός επ’ αόριστον»

Συντάκτης: Share:

Η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται ότι έγινε λάθος στη φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Παράλληλα ενημερώνει ότι ο βοηθός Σινιοράκης, ο Τζήλος που ήταν στο VAR και ο AVAR Καλαμπόκης, ζήτησαν συγγνώμη και τέθηκαν εκτός πινάκων!

Αναλυτικά:

Ο VAR manager και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρούν σκόπιμο και αναγκαίο να διευκρινίσουν το περιστατικό στο 90+3’. Μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε λάθος από τον Βοηθό Διαιτητή κατά την κρίση του εάν ένας παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ που είτε παρενέβαινε στο παιχνίδι είτε στον αντίπαλο.

Μετά από σκόπιμη απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα έφυγε προς τη σημαία του κόρνερ και το VAR/AVAR ερμήνευσε εσφαλμένα ότι σε αυτό το σημείο η ανάπτυξη επιθετικής προσπάθειας είχε τελειώσει.

Οι Διαιτητές του VAR και ο Βοηθός Διαιτητής ζητούν συγνώμη για τα λάθη τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, η ΚΕΔ έχει αποσύρει τους εμπλεκόμενους διαιτητές του αγώνα από τα επίσημα καθήκοντά τους και θα παραμείνουν στη διάθεση της επιτροπής.