Κόουτς πάρτο αλλιώς – πρέπει να πάρει άδεια ο κόσμος για να αποδοκιμάσει;

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η σκανδαλώδης απόφαση της ΕΕΑ επισκίασε τα πάντα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην Τούμπα. Δευτερεύουσης σημασίας, μεν, υπαρκτό, δε.

Η συμπεριφορά του Αμπέλ Φερέιρα, όταν ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα κατά των παικτών και του ίδιου. Στην αρχή πήγε και ζήτησε με χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του από τον κόσμο να χειροκροτήσει την ομάδα και όχι μόνο αυτό, αλλά φεύγοντας για τα αποδυτήρια έκανε και διάφορες χειρονομίες προς τις θύρες 1-2.

Το χειροκρότημα κόουτς δεν το απαιτείς, το κερδίζεις. Δηλαδή, πρέπει να πάρει την άδειά σου πρώτα ο κόσμος για να αποδοκιμάσει; Πάρτο αλλιώς. Είσαι δημόσιο πρόσωπο. Είναι μέσα στο πρόγραμμα οι επιδοκιμασίες και οι αποδοκιμασίες. Οφείλεις να τις δέχεσαι χωρίς να αντιδράς, όπως κάνουν ακόμα και μεγάλα ονόματα φτασμένων προπονητών σε όλο τον κόσμο.

Για να πάρει ο μέσος Έλληνας ή και Πορτογάλος εργαζόμενος όσα εισπράττεις σε έναν μόνο χρόνο στον ΠΑΟΚ (περίπου δύο εκατ. ευρώ) πρέπει να ζήσει πάνω από τέσσερις ζωές…

Έχεις υποχρέωση να αποδέχεσαι ακόμα και το “ξεφωνητό”. Άλλωστε, δεν έχεις καμία δουλειά ούτε να πηγαίνεις στην κερκίδα και να κάνεις ό,τι παίζεις τύμπανο, ούτε να εξεγείρεσαι στις αποδοκιμασίες. Δεν είσαι ο “ελεγκτής” των αντιδράσεων του κόσμου. Ο ρόλος σου είναι άλλος και είναι πολύ σοβαρός. Να κάνεις την ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα να διαλύει αντιπάλους όπως ο Βόλος από το πρώτο μισάωρο του αγώνα και όχι να παίζεις με δεύτερο επιθετικό τον Μίσιτς.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Φερέιρα είναι κακός προπονητής. Έχει δώσει την δική του ταυτότητα στην ομάδα, αλλά κάτι λείπει… Αυτό πρέπει να ψάξει να βρει και όχι να ασχολείται με τις αντιδράσεις της κερκίδας.