Κριτήριο και ο χαρακτήρας των νεοαποκτηθέντων για τον Λουτσέσκου

Συντάκτης: Share:

Ένα από τα βασικά κριτήρια που θέτει στις εισηγήσεις του για τους νεοαποκτηθέντες ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι και ο χαρακτήρας τους.

Ξέχωρα από τις αγωνιστικές τους ικανότητες θέλει να είναι και σωστοί χαρακτήρες. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση ιδιόρρυθμους και εγωκεντρικούς τύπους, που μπορούν να χαλάσουν το άριστο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών και των μελών της ομάδας.

Στόχος του είναι να διαφυλαχθεί «ως κόρη οφθαλμού» το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, το οποίο αποτέλεσε και το μεγάλο «όπλο» για την κατάκτηση του νταμπλ.

Γι’ αυτό έχει πει στη διοίκηση και στον Μάριο Μπράνκο, ότι στην αξιολόγηση ενός υποψήφιου μεταγραφικού στόχου θα πρέπει να εξετάζεται προσεχτικά και η προσωπικότητά του, αλλά και ο τρόπος ζωής του κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Το να είναι κάποιος οικογενειάρχης, για παράδειγμα, είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που δείχνει συνήθως ότι είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, έχει αναπτύξει επαγγελματική συνείδηση και δεν αποσπά την προσοχή του τίποτα άλλο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Λουτσέσκου, πολλές φορές μετά από αγώνες, είχε τονίσει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο άψογος χαρακτήρας των παικτών του στις επιτυχίες, μέσω της διαμόρφωσης ενός ομαδικού πνεύματος.

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up