“Λύσσαξαν” από Αθήνα και Πειραιά: “Τα πουλάει όλα ο Σαββίδης και φεύγει”! Τη στιγμή που αυτός επενδύει συνεχώς στη Θεσσαλονίκη!

Συντάκτης: Share:

Μεγάλη “λύσσα” κατά Ιβάν Σαββίδη στην Αθήνα και στον Πειραιά, από τη στιγμή που ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, πήρε στην απόλυτη κυριότητά του το Λιμάνι Θεσσαλονίκης…

Τα δημοσιεύματα από διάφορα ΜΜΕ δίνουν και παίρνουν σε καθημερινό επίπεδο, περί δήθεν αποχώρησης του Ιβάν Σαββίδη, τη στιγμή που ο ΕλληνοΠόντιος επιχειρηματίας, συνεχώς επενδύει περισσότερα χρήματα!

Γράφουν ότι φεύγει από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, βρήκαν μάλιστα και τον… “αγοραστή” και ότι οι Αμερικανοί θέλουν να του πάρουν το Λιμάνι, αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχει στην Ελλάδα! Μα, πως είναι δυνατόν να γράφονται όλα αυτά, τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης είναι απόλυτα νόμιμος ιδιοκτήτης όλων των επιχειρήσεών του, δεν χρωστάει ούτε ευρώ στο ελληνικό Κράτος και στο προσωπικό του, που αριθμεί πάνω από 2.000 άτομα και φυσικά δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα όλο αυτό το διάστημα με την στάση του, αποτελώντας τον ένα και μοναδικό σοβαρό επενδυτή της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλλον γι αυτό “τρελαίνονται” στην Αθήνα και στον Πειραιά, γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος, να επενδύσει στην Μακεδονία και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τι γράφει το site με την ονομασία radar:

“Ιδιαίτερο γεωπολιτικό αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον εμπεριείχε η ακρόαση του  νέου Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, στην αρμόδια Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας, λίγο πριν αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του.

Ο κ. Τσούνης στάθηκε με έμφαση – μεταξύ άλλων- στο ζήτημα της στρατηγικής σημασίας που έχουν για τις ΗΠΑ τα ελληνικά λιμάνια, όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης για παράδειγμα, που μετατρέπεται σε ενεργειακός κόμβος!

Ενώ μεγάλη σημασία δόθηκε κατά την διάρκεια της ακρόασης, στην επιρροή της Κίνας στη χώρα μας διά μέσω του Λιμένος Πειραιά όπου η Cosco έχει πάρει την πλειοψηφία των μετοχών της εισηγμένης επιχείρησης!

Σε απλά λόγια, εκείνο που κατέστη σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας στην ακρόαση Τσούνη στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας είναι το σοβαρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ελληνικά λιμάνια, θέμα με το οποίο δεσμεύτηκε να ασχοληθεί σε βάθος και προσωπικά ο νέος πρέσβης!

Η εξέλιξη αυτή και το αμερικανικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια που δημοσιοποιήθηκε, ξαναφέρνει μοιραία στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα του Λιμένα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ο «εξαφανισμένος» εδώ και δύο χρόνια Ιβάν Σαββίδης έχει αποκτήσει τον έλεγχο του 67% των μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ ο αμερικανικός παράγων δεν είδε με καλό μάτι την ρωσική διείσδυση (μέσω Σαββίδη) στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την πρόσβαση της Μόσχας στις ελληνικές υποδομές.

Και μάλιστα η αμερικανική πρεσβεία κατ’ επανάληψη έθεσε το θέμα της ιδιοκτησίας του ΟΛΘ, στην ελληνική κυβέρνηση!

Μάλιστα λέγεται ότι το αμερικανικό μήνυμα έχει …μεταφερθεί αρμοδίως στον Ιβάν Σαββίδη, καλώντας τον διακριτικά να κινήσει διαδικασίες αποχώρησης από το λιμάνι της συμπρωτεύουσας, την ώρα που οι φήμες «έδιναν και έπαιρναν» σχετικά με «σήματα» διεθνών αρχών γύρω από τις οικονομικές και τραπεζικές δραστηριότητες του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία.

Επί του προκειμένου, την ώρα τούτη, οι πληροφορίες λένε πως ο Ιβάν Σαββίδης, που βρίσκεται σε αδιέξοδο όσον αφορά τις σχέσεις του με τους Γάλλους συνεταίρους του στον ΟΛΘ (οι οποίοι ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν) φέρεται να δρομολογεί άμεσα ή έμμεσα την αποχώρησή του από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, κάτι με το οποίο είναι σύμφωνη και η ελληνική κυβέρνηση.

Ακούστηκε μάλιστα, υπό τη μορφή φημολογίας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί αρμοδίως, ότι Χόλτερμαν (ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα) και Μυτιληναίος (του ομώνυμου ομίλου) ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα ασημικά Σαββίδη στη βόρεια Ελλάδα, από τον ΟΛΘ έως το Μακεδονία Παλλάς και το Πόρτο Καρράς…”

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας μετά από τέτοια δημοσιεύματα… Αλήθεια, οι άνθρωποι που πληρώνει ο Ιβάν Σαββίδης (για να κάθονται) τι κάνουν; Πώς αντιδρούν σε τέτοιες δήθεν “πληροφορίες”;