Μαουρίσιο : “Έχουμε αρχίσει συζητήσεις για το συμβόλαιο – Λατρεύω τον ΠΑΟΚ”

Συντάκτης: Share:
ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν σταδιακά οι τραυματίες

Συνέντευξη σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα έδωσε ο Ζοσέ Μαουρίσιο και αναφέρθηκε στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έκανε και μια αναφορά στο πως έζησε την περίοδο της καραντίνας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος χαφ στην ιστοσελίδα Globoesporte :

Για τον κορονοϊό και την καραντίνα: “Μόλις εμφανίστηκε ο κορονοϊός εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας πήραν πολύ γρήγορα τα μέτρα. Πιστεύω ότι λόγω αυτού του γεγονότος η πανδημία δεν έχει αυξηθεί. Μπήκαμε σε καραντίνα, αν θυμάμαι σωστά στις 10 Μαρτίου και ήμασταν σχεδόν δυο μήνες χωρίς να βγούμε από το σπίτι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απλά βγαίναμε για να πάμε στο σούπερμαρκετ ή στο φαρμακείο, αλλά όλα με έλεγχο. Οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα τήρησαν τους κανόνες και τις εντολές του υπουργείου Υγείας.

Ξεκίνησα προπόνηση με την ομάδα πριν από δυο ή τρεις εβδομάδες. Τα πράγματα μετά από τόσο καιρό έχουν βελτιωθεί πολύ. Μερικά καταστήματα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, ακόμα και τα εμπορικά κέντρα. Πραγματικά επιστρέψαμε στην κανονικότητα σε σχέση με την πανδημία αλλά και πάλι με μεγάλη προσοχή, με γάντια και με απόσταση. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε καταστήματα χωρίς μάσκα. Σε αυτή την γραμμή που ακολούθησε η Ελλάδα, είμαστε καλά ελεγχόμενοι.

Για την επιστροφή στην δράση: «Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση. Νομίζω ότι παίζουν με την… τύχη. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα είναι η επιστροφή στο πρωτάθλημα. Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν ήμασταν πότε σίγουροι για τίποτα. Πότε και αν θα επιστρέψουμε. Τώρα που πάρθηκε η απόφαση για την επιστροφή, άρχισαν οι συζητήσεις για τις μειώσεις στους μισθούς. Μας έχουν ήδη υποβάλλει πρόταση. Εμείς οι παίκτες αναλύουμε την κατάσταση για να κάνουμε μια αντιπρόταση. Είναι φυσιολογικό να βλέπει ο σύλλογος την οικονομική πλευρά. Καταλαβαίνουμε ότι δυστυχώς, χάσαμε χορηγούς και ότι τα παιχνίδια θα γίνονται χωρίς την παρουσία κόσμου, αλλά και εμείς επίσης πρέπει να υπερασπιστούμε την πλευρά μας.

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Έφτασα εδώ στον ΠΑΟΚ και κατάφερα να γράψω ιστορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε το νταμπλ πέρσι χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι μετά από 34 χρόνια. Λατρεύω την ομάδα και όλους μέσα σε αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου και ο κόσμος είναι πολύ τρελός εδώ».

Για την συζητήσεις για το συμβόλαιο του: «Ορισμένες συνομιλίες με τον ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει, αλλά έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Λόγω του κορονοϊού έχουν αλλάξει τα σχέδια πολλών ανθρώπων. Θα αρχίσουμε ξανά να παίζουμε, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά θα δούμε πως θα πάει. Αν πρόκειται να μείνω εδώ, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο κυρίως επειδή η οικογένεια μου είναι πλήρως προσαρμοσμένη. Αν ανοίξω μια μικρή πόρτα σε μια μεγάλη ομάδα στην Βραζιλία, γιατί αυτό ήταν το όνειρο μου από τότε που έφυγα από την χώρα».

Scroll Up