Μίχελ: «O Σαββίδης θέλει επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Συντάκτης: Share:

Για την σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Λούμπος Μίχελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «sport.sme.sk» της Σλοβακίας, ενόψει των αναμετρήσεων του Δικεφάλου με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας, ένας πλούσιος άνθρωπος με ρίζες στην Ελλάδα. Οι γονείς του γεννήθηκαν εκεί. Υπάρχει επίσης μια έντονη σχέση αγάπης με τον σύλλογο. Για τον ΠΑΟΚ είναι σε θέση να κάνει τα πάντα! Ζει τους αγώνες πολύ συναισθηματικά και παρορμητικά. Χωρίς αυτόν, ο σύλλογος δεν θα ήταν εκεί που είναι. Ίσως θα κατέληγε στην τρίτη εθνική. Τον έσωσε από την πτώχευση», υποστήριξε αρχικά ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος στάθηκε και στη δική του παρουσία στον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι δεν του άρεσε η θέση του προέδρου, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει αρκετή γραφειοκρατία και πολλές ευθύνες για τον εκάστοτε πρόεδρο. «Αν για παράδειγμα υπάρξει ένας θάνατος στο γήπεδο, ο πρόεδρος είναι ο πρώτος που φέρει την ποινική ευθύνη».

 

Επιστρέφοντας στα όσα είπε για τον Ιβάν Σαββίδη, στάθηκε στις υψηλές φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη των νταμπλούχων. «Θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα με επιτυχίες και στην διεθνή σκηνή. Στους δύο αγώνες με τον Άγιαξ κατόρθωσε να φέρει τα παιχνίδια στην ισορροπία. Αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας που ο ιδιοκτήτης έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια».

 

Από την συνέντευξη δεν έλειψε και η αναφορά στο περσινό περιστατικό στο επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το όπλο στη ζώνη. «Μερικές φορές τα ΜΜΕ μπορούν να μετατρέψουν μια απλή κατάσταση σε μια μεγάλη βόμβα. Ήμουν δίπλα του. Πιστεύω ότι όταν  μπήκε στο γήπεδο, δεν συνειδητοποίησε ότι είχε το όπλο μαζί του. Κάθισα μαζί του αρκετές φορές και πάντα το είχε κατεβασμένο. Όποτε ερχόταν στο γήπεδο άφηνε το όπλο στο αυτοκίνητο. Είναι σύνηθες για τους επιχειρηματίες να φέρουν νόμιμα ένα όπλο για προστασία. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσει ποτέ για να επιτεθεί σε κάποιον», είπε ο Μίχελ και πρόσθεσε:

«Η ομάδα είχε αγγίξει τον τίτλο και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξαν τόσο έντονες στιγμές. Έτρεξα από τις θέσεις των VIP, γιατί είδα την αμφισβητούμενη φάση στο βίντεο. Είπα στον διαιτητή ότι το γκολ ήταν κανονικό και δεν έπρεπε να αλλάξει την απόφασή του. Υπήρχε πολλή ένταση, και έντονο αίσθημα αδικίας στην ομάδα και αυτό διόγκωσε την παρουσίαση του περιστατικού από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας τίμιος και σωστός άνθρωπος που εξελίχθηκε από το μηδέν. Ο πλούτος που απέκτησε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Είναι ήδη εξήντα ετών και θα μπορούσε να χαλαρώσει, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται, ακόμα και δεκαέξι ώρες την ημέρα. Συνήθως τελειώνει στις 3 το πρωί. Είναι ένας εργάτης που δίνει για τις δουλειές του και το ποδόσφαιρο τα πάντα και σέβεται τους ανθρώπους που το εργάζονται γι ‘αυτόν».

 

Στην ίδια συνέντευξη ο Σλοβάκος πρώην πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρεται στο τέλος της συνεργασίας του επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή είναι χωρίς ομάδα και μετά το τέλος του αγώνα με την Σλόβαν θα έχει μια συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη «για να βρούμε κάποια δυνατότητα συνεργασίας. Εάν όχι, θα αναζητήσω κάτι άλλο. Είτε εντός ή εκτός από το περιβάλλον του ποδοσφαίρου».