Μπαλτάκος : “Αν γυρίσει το CAS την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων, υπάρχει πρόβλημα…”

Συντάκτης: Share:
Μπαλτάκος: «Το δικαστήριο φάνηκε να πείθεται»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CAS για την καταγγελία του Ολυμπιακού περί της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Τάκης Μπαλτάκος.

Το μέλος του νομικού επιτελείου της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ αναφέρθηκε στο πότε θα οριστεί η δικάσιμος στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και στο πως μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει… καθυστερήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος στον FOCUS FM 103,6:

«Είναι λογικό το ότι έφυγε το ενδιαφέρον από το νομικό στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Καλύτερα να ασχολούνται άπαντες με το αθλητικό κομμάτι. Μέχρι τις 22 Ιουνίου έχουν δικαίωμα όλα τα μέρη να καταθέσουν ενστάσεις. Εμείς πήραμε του Ολυμπιακού τις προτάσεις, και ο Ολυμπιακός τις δικές μας. Μετά από αυτό θα οριστεί η δικάσιμος. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί δικάσιμος για να μπορούν οι τρεις διαιτητές – δικαστές να είναι στην Λοζάνη γιατί έχουν και άλλες υποχρεώσεις στις χώρες τους. Επίσης είναι σημαντικό η Λίγκα να βγάλει επίσημα πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα και έχουμε θέμα γιατί δεν έχουν πει κάτι επίσημα. Εμείς εικάζουμε ότι θα τελειώσει στις 19 Ιουλίου, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να πει στο CAS για το πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα, αφού δεν γνωρίζει το πότε.

Εξαρτάται το πότε θα γίνει η δίκη. Παράδειγμα η δίκη της Μάντσεστερ Σίτι έγινε και μετά από τρεις μέρες βγήκε η απόφαση. Δεν είναι τόσο σημαντικό πότε τελειώνει το πρωτάθλημα, αλλά πότε θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, άρα υπάρχει ένα μικρό διάστημα μετά το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής.
Σε περίπτωση που γυρίσει την υπόθεση πίσω το CAS, θα είναι πρόβλημα και κυρίως χρονικό πρόβλημα. Δεν αποκλείω να γυρίσει πίσω η υπόθεση ΕΠΟ, αλλά αν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει και η ΕΠΟ να ορίσει δικάσιμος και δεν υπάρχει πολύς χρόνος.

Έχει δικαίωμα οποιοδήποτε των διαδίκων να καταθέσει ένσταση και να καταθέσει τα δικά του έγγραφα μετά από 15 μέρες, μετά τις 21 Ιουνίου. Οπότε είναι πιθανό να καθυστερήσουμε και άλλο…
Αναμένεται και εκεί η συζήτηση της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λογικά θα γίνει κλειστή διαδικασία, αλλά ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να γίνει ανοιχτή.

Θα παίξει ρόλο στην διαδικασία στο CAS το γεγονός ότι άλλαξε Δ.Σ στην ομάδα της Ξάνθης. Αυτό συνέβη για να μην μπορεί καμία ομάδα στο μέλλον να κάνει καταγγελία ότι η φερόμενη πολυϊδιοκτησία συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι κάτι υπήρχε και αν πριν ήταν μια φορά ανύπαρκτο το θέμα, πλέον είναι… 1000 φορές ανύπαρκτο από την στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή διασύνδεση με την VIALAND.

Scroll Up