Μπράβο στον Γιώργο Σαββίδη, έδειξε το δρόμο

Συντάκτης: Share:

Μπράβο στον Γιώργο Σαββίδη, που αναγνώρισε δημόσια, ότι ήταν κανονικό το γκολ του Αστέρα. Έδειξε το σωστό δρόμο, για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, προς όφελος όλων.

Η ανάρτησή του στο instagram έδειξε ένα άλλο ύφος και ήθος πρωταθλητή, σε σχέση μ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νέα εποχή «κάθαρσης» δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στην παλιά λογική του γκεμπελισμού, της υποκρισίας και του στρουθοκαμηλισμού, που οδηγούσε σε καταστάσεις «άρρωστες» και εντελώς ασόβαρες.

Ορθά ο Σαββίδης επιλέγει τον φυσιολογικό δρόμο να λέει «τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη». Να μην… βαφτίζει το ψάρι κρέας, όπως είχαν συνηθίσει στην Αθήνα και στον Πειραιά. Είμαστε στο 2019 ο κόσμος, σε ένα μεγάλο βαθμό, ξύπνησε, δεν βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’60 για να τρώει κουτόχορτο.

Η νέα εποχή που ευαγγελίζεται η οικογένεια Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτάσσει την επαναφορά της κανονικότητας, όπως συμβαίνει στην Αγγλία και στα άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δηλαδή, να παίζονται τα ματς εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου και όποιος είναι καλύτερος κάθε χρόνο, ας παίρνει και το πρωτάθλημα.

Μόνο έτσι γίνεται ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όχι με την λογική του τσιφλικά που τα παίρνει όλα με τον τσαμπουκά, γιατί είναι μοναχοφάης και θεωρεί, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ότι του ανήκουν όλα.

Είναι οι λεγόμενες συμφωνίες με την αμερικανική ορολογία «win, win», στις οποίες κερδίζουν όλοι. Έτσι θα αναβαθμιστεί το προϊόν, αλλιώς θα παραμείνει υποβαθμισμένο το ελληνικό πρωτάθλημα, γεγονός με δυσμενή επίπτωση για όλους, ακόμα και γι’ αυτόν που κατακτά τον τίτλο.