Ντόουγκλας Αουγκούστο : Από την ανανέωση στην… έξοδο

Συντάκτης: Share:
Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Ντόουγκλας Αουγκούστο φιγουράρει σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, με την απόφαση του ΠΑΟΚ να φαίνεται ειλημμένη για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου χαφ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ήταν σαφές πως το φετινό καλοκαίρι θα ήταν «καυτό» για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο με δεδομένο πως μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Από την έναρξη της προετοιμασίας, φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Αουγκούστο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Στην αρχή του καλοκαιριού, όλα έδειχναν ότι συνηγορούσαν υπέρ της παραμονής του ποδοσφαιριστή στο ρόστερ παρά τις διάφορες «σειρήνες» από Σαουδική Αραβία. Η Αλ Σαμπάμπ, όπως είχατε διαβάσει είχε καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του αντί 4.000.000 ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να ζητά 6.000.000 ευρώ και τους Άραβες να κάνουν πίσω.
Ο 25χρονος ξεκίνησε ιδιαίτερα «ζεστός» στην προετοιμασία και σε μεγάλα κέφια και στο πρώτο φιλικό απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ίνγκλς φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού!
Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο παρά το γεγονός ότι έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία, στα δυο παιχνίδια με την Λέφσκι έδειξε την άλλη πλευρά του εαυτού του. Ο Βραζιλιάνος χαφ έδειξε και πάλι εγκλωβισμένος στα… θέματα του, με τους Μπότο και Λουτσέσκου να τον έχουν από κοντά σχεδόν όλο το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να του αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του.
Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, το όνομα του Αουγκούστο βρίσκεται σε περίοπτη θέση, κάτι που φαντάζει άκρως λογικό δεδομένης της ηλικίας του, είναι μόλις 25 ετών και έγιναν και οι πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Ντόουγκλας θετικό ως προς το ενδεχόμενο της παραμονής του, με ένα συμβόλαιο που θα άγγιζε το 1.000.000 ευρώ, αυτή την στιγμή αμείβεται με ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ.
Μετά το ματς με την Λέφσκι, προφανώς υπάρχει ξεκάθαρα μια αλλαγή δεδομένων για τον Βραζιλιάνο χαφ. Πίσω από τον αποκλεισμό υπάρχει και μία μεγάλη οικονομική ζημιά εκατομμυρίων, που επηρεάζει άμεσα τα πλάνα της ομάδας στον σχεδιασμό του ρόστερ από εδώ και πέρα. Συνεπώς θα πρέπει να γίνουν ορθολογικές κινήσεις και συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις.
Σίγουρα ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πλέον είναι στην transfer list του Δικεφάλου, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχαστεί κάτι πολύ σημαντικό για την οικονομικά της όλης συζήτησης. Όσες ομάδες ενδιαφέρονται για τον 25χρονο μέσο γνωρίζουν καλά πως σε έξι μήνες από τώρα, μπορούν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο χωρίς να δώσουν ούτε ευρώ, αφού σύμφωνα με το νόμο Μπόσμαν μπορεί στην 1η του Γενάρη να υπογράψει όπου θέλει ως ελεύθερος. Αυτό το ζήτημα έχει και αντίστροφη ανάγνωση, ότι ακόμη κι αν γίνει τώρα κίνηση απόκτησης του, το σίγουρο είναι ότι τα 4.000.000 ευρώ που πρόσφερε πριν από 1,5 μήνα η Αλ Σαμπάμπ, ο ΠΑΟΚ πλέον δεν πρόκειται να τα βρει και θα πρέπει να συμβιβαστεί με κάτι αρκετά μικρότερο…