Ο αμίλητος Κροάτης “μαέστρος”

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το πρώτο του εξάμηνο στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικά προβληματικό.

Χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη μεταγραφή του περασμένου Ιανουαρίου. Κανείς δεν τον υπολόγιζε. Δεν του έδινε σημασία.

Κι ο ίδιος βλέποντας την απαξίωση είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια. Και φέτος, ξαφνικά άλλαξαν όλα. Γιατί πολύ απλά άδειασαν θέσεις στα χαφ με την αποχώρηση των Κάνιας, Σάκχοφ και Ολιβέιρα. Του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει και απέδειξε ότι είναι πολλές κλάσεις πάνω και από τους τρεις.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Είναι ο κύριος αμίλητος ακόμα και στις προπονήσεις. Με το τσιγκέλι του βγάζουν τα μέλη της ομάδας μία κουβέντα. Μιλάμε για τον ορισμό της σοβαρότητας.

Η αρχοντική του εμφάνιση στο Ηράκλειο πιστοποίησε τις μεγάλες δυνατότητές του. Δημιουργεί παράδοση στο Γεντί Κουλέ.

Ηρεμία και ακρίβεια είναι τα στοιχεία που τον καθορίζουν. Οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Γι’ αυτό δέχεται και κάνει τις περισσότερες πάσες σε κάθε ματς. Ξέρει να κουμαντάρει την μπάλα και να πασάρει στον κατάλληλο χρόνο. Δίνει το τέμπο στο παιχνίδι της ομάδας του σαν σπουδαίος μαέστρος.

Τρέχει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε όλα τα ματς και κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες. Κινείται φανταστικά ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και βρίσκει διεξόδους ακόμα και όταν φαινομενικά υπάρχει αδιέξοδο.

Μεταφερόμενος από “οχτάρι” στη θέση “δέκα” στο Γεντί Κουλέ “οργίασε” μοιράζοντας τις ασίστ για γκολ σαν στραγάλια. Αναμφίβολα αποτελεί τον βασικό μοχλό στις επιτυχίες του δικέφαλου φέτος και τον παίκτη “βαρόμετρο” για τους “ασπρόμαυρους». 

Πρέπει να πληρωθεί η ρήτρα αγοράς των δύο εκατ. ευρώ το συντομότερο. Πριν να είναι αργά…