Ο γρίφος με τον Βιεϊρίνια στο ντέρμπι – οι επιλογές του Φερέιρα και το σενάριο έκπληξη

Συντάκτης: Share:

Ο αρχηγός για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορεί να μείνει έξω από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Με την ηγετική του φυσιογνωμία ο Βιεϊρίνια καθοδηγεί όλη την ομάδα και με την κλάση του έχει την δυνατότητα με μία κίνηση ή με μία εκτέλεση στατικής φάσης να καθορίσει την έκβαση του αγώνα. Ξέρει από μεγάλα ντέρμπι και δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες, όταν η μπάλα “καίει” σε τέτοιους αγώνες υψηλής έντασης και κρισιμότητας.

Το θέμα είναι σε ποια θέση θα παίξει.

Αν παίξει δεξιός μπακ θα πρέπει να βγει εκτός ο Μάτος, του οποίου το πάθος, η “τρέλα” και οι κούρσες, είναι απαραίτητα στοιχεία σε ένα ντέρμπι.

Αν παίξει στα άκρα της επίθεσης θα πρέπει να μείνουν εκτός εκτός 11άδας ο Μπίσεσβαρ, ή ο Λημνιός. Ή μήπως όχι;

Τι εννοούμε; Για τον Λημνιό δεν το συζητάμε, είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας, αλλά και ο Μπίσεσβαρ, όπως αποδείχτηκε στα τελευταία ματς, κρίνεται απαραίτητος μεσοεπιθετικά, ακόμα και στην χειρότερή του ημέρα.

Αν πάει ο Ολλανδός “10άρι” θα πρέπει να μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Πέλκας, ο οποίος επίσης, αποδείχτηκε πως όταν λείπει αδυνατίζει ο ΠΑΟΚ επιθετικά σε επίπεδο πίεσης στην αντίπαλη άμυνα.

Την λύση στον γρίφο καλείται να δώσει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Υπάρχει και ένα σενάριο – έκπληξη που θα μπορούσε να ευσταθεί, το οποίο δυνητικά εξασφαλίζει αμυντική και επιθετική ισορροπία. Να παίξει ο Βιεϊρίνια αριστερός μπακ, όπως στον περσινό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, με τον Γιαννούλη μπροστά του και να αλλάζουν θέσεις οι δυο τους κατά την διάρκεια του αγώνα. Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να “θυσιαστεί” ένας εκ των Μπίσεσβαρ ή Πέλκα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την θέση “νο10”.

Scroll Up